Helle Haleløs

Killing fik amputeret halen

En lille killing blev fundet i en hæk, helt alene og med et stort sår på halen. Killingen haltede og virkede generelt i rigtig dårlig stand, men heldigvis reagerede en opmærksom mand og sørgede for, at dyret blev bragt til Viborg Internat.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

En lille killing var i alvorlige problemer, da den i midten af august blev fundet alene i en hæk. Killingen havde et stort sår på halen, som var fyldt med maddiker, og den havde meget svært ved at holde balancen og støtte på alle fire poter.

Heldigvis blev killingen opdaget af en mand, som hørte den miave fra hækken. Hans umiddelbare tanke var, at killingen var blevet påkørt, da den både haltede, holdt sin forpote mærkeligt og slingrede, når den gik. Derudover så han hurtigt, at killingens hale var flænset op med et stort sår. Han besluttede derfor at tage killingen med hjem og ringe til Dyrenes Beskyttelse Vagtcentral 1812.

En amputeret hale

Vagtcentralen vurderede ud fra mandens beskrivelser af killingen, at der var brug for en dyrlæge til at bedømme, hvor dårligt den havde det. Kredsformanden, Henriette, kørte derfor afsted for at hente killingen, så den kunne blive afleveret på Viborg Internat. Internatleder og dyrlæge Lise Svejgaard stod klar til at tage imod den.

På Viborg Internat blev killingen undersøgt. Frygten var, at killingens ben var brækket, men det viste sig, at det var skaden på halen, som gav killingen balanceproblemer. Lise besluttede derfor at rense såret og observere killingen natten over for at beslutte, om det måske kunne hjælpe at fjerne halen.

- Halen var stort set ødelagt af såret, der var gået koldbrand i, og det var fyldt med maddiker og skidt. Halen var ikke til at redde, men derudover fejlede killingen ikke noget. Den var så sød og kælen, så vi besluttede at give den en chance ved at fjerne halen helt, siger Lise Svejgaard, dyrlæge og internatleder i Viborg.

Halen blev amputeret dagen efter, og det var tydeligt at infektionen havde gjort killingen meget dårlig. Efter operationen blev den lille killing hurtigt meget mere frisk, end den havde været, da den ankom til Viborg Internat.

Stadig i behandling

Killingen blev døbt Helle Haleløs. Selvom det så sort ud, da hun blev indleveret, vidste det sig heldigvis, at hun var en lille fighter, som sagtens kunne klare sig uden en hale. Helle Haleløs bor stadig på Viborg Internat, hvor hendes sår er i behandling, indtil hun er helt klar til at finde et nyt og kærligt hjem.

- Jeg er så glad for, at vi kunne hjælpe Helle Haleløs. Hvis vi på nogen måde kan redde dyrene, så gør vi det, og i denne situation gik det godt, siger Lise Svejgaard.