Killingen Krøyer, på bare tre uger, blev fundet helt alene på en parkeringsplads i slutningen af august. Her ses Krøyer i gang med at få flaske. Foto: Cathrine Cocks.

Killing fundet alene på p-plads

En lille killing på bare tre uger blev fundet helt alene på en parkeringsplads i slutningen af august. En opmærksom mand holdt øje med killingen en hel dag, men der kom ingen mor for at hente den. Til sidst tog han den indenfor, da det begyndte at øsregne.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

På en parkeringsplads i Frederikshavn sad der pludselig en lille bitte killing, helt alene og miavede. Killingen blev heldigvis opdaget af en mand, som arbejdede på Nordmark Maskinfabrik lige ved siden af, men i og med at den var så lille, besluttede han sig for at se, om kattemoren kom tilbage og hentede den.

Efter nogle timer måtte han dog indse, at killingen var helt alene, og da det ovenikøbet begyndte at øsregne, besluttede han sig for at tage den indenfor og ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp. I første omgang tog han killingen med hjem til sig selv, hvor de kunne vente, indtil der kunne komme en frivillig fra Nordjyllands dyreinternat og hente den. 

Tre uger og helt alene

Fremme på Nordjyllands dyreinternat blev killingen i første omgang fodret og varmet op med tæpper. Det viste sig, at killingen var en dreng, og han fik derfor navnet Krøyer. Personalet på internatet kunne heldigvis hurtigt se, at Krøyer hverken var kommet til skade eller var meget tynd. Han var bare alt for lille til at være helt alene i verden.

- Krøyer var en meget sulten lille fyr, da vi først modtog ham på internatet. Fordi han var så lille, skulle han stadig have flaske, og han kæmpede i første omgang med at få styr på, hvordan flasken virkede, men vi fik da mad i ham, siger Cathrine Cocks, internatmedarbejder i Nordjylland. 

Bøvl med maven

Efter et obligatorisk dyrlægetjek blev Krøyer sendt direkte ud i pleje. Her fik han en bonussøster at lege med, og plejemor tog sig kærligt af ham. Krøyer ankom midt i højsæsonen, og det var derfor virkelig svært at finde en plejefamilie, som kunne tage ham.

- Flaskekillinger er utroligt krævende, da de skal have mad hver tredje time, hele døgnet. Derfor er det en stor opgave at passe de små væsner, og vi kan derfor godt blive presset i højsæsonen for at finde plejefamilier nok. Heldigvis meldte [navn] sig, og der havde han det virkelig godt, mens han var i pleje, siger Cathrine Cocks.

I de første uger efter ankomsten ved plejemor, døjede hun lidt med at få ham til at spise. Efter et par uger fik han også diarré, fordi plejemors anden plejekilling også døjede med maven.

- Krøyer var efter hans diarré på medicin on and off i de uger han havde tilbage i plejen, da vi ikke kan behandle den type diarré. Det var en virus, som skal ud af kroppen og det tager noget tid. Heldigvis blev han frisk, og kom godt ud på den anden side, siger Cathrine Cocks. 

Krøyer blev en kærlig og dejlig killing, og han fik derfor hurtigt et nyt og kærligt hjem efter sin tid som plejekilling. I dag lever han livet ved sin nye familie.