Artikel, 23. januar 2023

Killing fundet i blodigt håndklæde

Killingen Morten blev fundet i et håndklæde på en trappesten. Håndklædet var blodigt og killingens pote var skadet, men heldigvis blev den opdaget af en opmærksom mand, som ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Image of Fie Bau Madsen
Fie Bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
morten

På en trappesten foran en lejlighedsbygning i Aalborg fik en mand sig en stor overraskelse, da han en formiddag i november fandt en lille killing, viklet ind i et håndklæde, efterladt med en vandskål. Killingen sad og miavede, og da det var koldt, mørkt og vådt udenfor, vurderede han hurtigt at killingen ikke kunne sidde der alene. Da manden tog den op, kunne han se at der var blod i håndklædet og at killingens pote var skadet.

Manden skyndte sig derfor at tage killingen med op i sin lejlighed, hvor den kunne få noget mad og vand, mens han ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, for at få hjælp.

Påførte skader

Det bliver aftalt, at kredsformændene Kenneth og Pia kører ud og henter killingen med det samme. De vurderer i samarbejde med vagtcentralen, at killingen skal til dyrlæge og have tjekket poten, før den kommer til Nordjyllands Internat. Killingen bliver derfor kørt til dyrlæge, hvor den bliver undersøgt.

- Da dyrlægen undersøger Morten, som killingen er blevet døbt, konkludere hun at de skader han har, kun kan være påført og ikke være kommet ved et uheld. Vi ved det selvfølgelig ikke med sikkerhed, men internatets dyrlæge konkluderede præcis det samme, da hun undersøgte Morten. Vi tror derfor, at der er nogen som har smidt ham ned i asfalten og derefter dumpet ham, og det er vi virkelig forfærdede over, fortæller Cathrine Cocks, Internatmedarbejder på Nordjyllands Internat.

Morten har både skader på poten, hvor hans tå er let brækket, og i munden, hvor hans gane var flækket og han havde skrammer på snuden. Han får derfor en antibiotikakur, samt nogen generelt smertestillende. Heldigvis vurderes det, at Morten nok skal klare sig og blive frisk igen, hvis bare han får pleje og omsorg.

I pleje på Nordjyllands Internat

Efter turen ved dyrlægen, kører Kenneth og Pia killingen til Nordjyllands Internat. Her står personalet klar til at tage sig af ham, indtil han igen er klar til at få et ny og kærligt hjem.

- Dumping er aldrig løsningen, men det er ekstra slemt når dyrene tilmed viser sig at være enten syge eller kommet til skade. Vi er bare glade for, at Morten blev fundet i tide, så han kunne få den behandling der var nødvendigt, for at han kan blive frisk igen. Han er en utrolig mild og kælen killing, som virkelig gerne vil sidde på skødet, afslutter Cathrine Cocks.