killing

Killing skudt med haglgevær

Lille Kvist blev fundet i en skov, hvor hun gik rundt alene og ledte efter en venlig sjæl. Heldigvis kom en familie forbi og opdagede den lille killing. Desværre viste det sig, at Kvist havde haft en fatal oplevelse i sit liv.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Kun 4 måneder gammel blev killingen Kvist fundet i en skov, hvor hun gik rundt helt alene. En familie var ude at gå en tur, og pludselig kunne de høre den lille killing, som kaldte på selskab. Da de kom nærmere, kunne de se Kvist, som straks kom løbende hen for at blive kælet med.

Familien faldt straks for den lille killings søde væsen og besluttede, at de ville komme tilbage dagen efter, for at se om hun stadig var i skoven. Der var langt til nærmeste hus og derfor virkede det ikke sandsynligt, at hun boede noget sted, men for en sikkerheds skyld ventede de et døgn, så de ikke kom til at tage nogens killing med sig.

En usædvanlig kærlig killing

Da familien dagen efter kom tilbage til samme sted i skoven, fandt de Kvist igen. De ringede derfor til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp til, hvad de skulle gøre. Her blev de enige om, at de skulle tage Kvist med hjem, så hun kunne få noget varme, mad og vand mens hendes eventuelle ejere blev efterlyst i 24 timer.

Da familien kom hjem med hende, var hun utrolig tørstig og sulten. Efter Kvist havde været ved dem i et døgn, uden at nogen havde reageret på deres efterlysning, kørte de hende ned til Falsters Internat.

- Vi kunne se, at familien var meget investeret i killingen Kvist, selvom de kun havde haft hende i 24 timer. Kvist var også en usædvanlig kælen og kærlig killing, som hele tiden ville ligge i arm, fortæller Gitte Petersen, internatsleder på Falster Internat.

Røntgen afslørede fatal mishandling

Kvist havde en lidt tung og besværet vejrtrækning, og da dyrlægen undersøgte hende, kunne hun straks høre, at der var noget galt. Derfor blev der taget røntgenbilleder, som tydeligt viste, at Kvist havde hagl flere steder i kroppen og det var hendes lunger, som var mest medtaget.

- Desværre måtte vi aflive Kvist, da hendes lunger var så medtaget af skuddene. Det er ubegribeligt, hvordan nogen kan finde på at skyde efter en killing, og vi blev utrolig kede af det, da det gik op for os, hvad der var sket med hende. Vi er bare glade for, at familien fandt hende og hjalp, så hun ikke skulle leve med smerte i længere tid, fortæller Gitte Petersen. 

Desværre måtte familien få den sørgelige besked, at Kvist ikke længere var her, da de allerede samme dag vendte tilbage for at spørge, om de måtte adoptere hende. De blev utrolige kede af det og chokerede.

- Det er virkelig ubegribeligt og vi er alle sammen meget berørte af sagen. Vi får mange triste skæbner ind, men det her er alligevel en af de mere grove. Sagen er selvfølgelig politianmeldt, afslutter Gitte Petersen.