Lille muffin blev fundet under en bil

Killing smurt ind i olie og smidt i krattet

I slutningen af oktober ankom en killing på 6 uger til Viborg Internat. Killingen var blevet fundet i et krat, smurt ind i olie fra en bil. Den lille killing havde akut brug for hjælp.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

I slutningen af oktober fik medarbejderne på Lagkagehuset i Skive sig en stor forskrækkelse. En mand, der holdt parkeret udenfor butikken, bukkede sig ned under sin bil og samlede et lille bitte væsen op. Manden kiggede kort på den lille skabning hvorefter han smed den ud i det krat der var ved siden af bilen og kørte sin vej.

Medarbejderne på lagkagehuset blev meget chokerede, men heldigvis reagerede de lynhurtigt og skyndte sig ud for at finde killingen.

Killingen søgte varme

Det er ikke unormalt at killinger søger varme under biler, når det begynder at blive koldere, og den lille killing har højst sandsynligt søgt varme under bilen. Den var meget tynd, havde lopper og var fyldt med øremider. Normalt er killinger ved deres mor indtil de er 12 uger, så denne killing var alt for lille til at færdes alene.

Da medarbejderne på Lagkagehuset havde fundet killingen, skyndte de sig at pakke den ind i et tæppe så den kunne få varmen. Lagkagehusets medarbejdere døbte killingen Muffin.

Herefter ringede de straks til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812, som sendte kredsformand Connie Von Moos ud for at hente killingen. Connie kørte straks killingen til Viborg Internat, hvor personalet stod klar til at behandle den og give den dyrlægehjælp.

”Lille Muffin var både utrolig tynd og meget beskidt. Muffin var smurt ind i olie fra bilen, og pelsen var fyldt med lopper og hun havde øremider. Jeg er utrolig vred over at man kan finde på at kaste en lille bitte killing fra sig på den måde. Det er bare endnu en rigtig træls sag, hvor killinger ikke regnes for noget. Det her er simpelthen ikke i orden”, fortæller Lise Svejgaard, Dyrlæge og internatsleder på Viborg Internat.

 

Katte er stadig værdiløse

Lise Svejgaard er desværre ikke overrasket over, at nogen kan finde på at behandle en killing på 6 uger sådan. Ifølge hende er der desværre stadig mange der ikke regner katte for noget. Lille Muffin overlevede heldigvis, da medarbejderne på Lagkagehuset opdagede hende i tide.

Muffin er nu i behandling mod både lopper og øremider og hun er blevet vasket ren for olie. Muffin var meget tynd og dehydreret og havde brug for både mad og vand. Hun er nu i pleje ved en frivillig plejefamilie. Her er muffin sammen med andre jævnaldrende killinger, og hun får masser af kærlighed og omsorg indtil hun er gammel nok til at få en ny familie.