killing

Killinger dumpet foran børnehave

Sidste år fik en hundelufter sig et chok, da vedkommende opdagede en papkasse som viste sig at indeholde fem små killinger. Killingerne blev kørt til Fyns Internat, hvor de kom ud i pleje. I dag er de voksne og den ene killing er adopteret af plejefamilien.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

I slutningen af maj 2022 blev en hundelufter mødt af et ubehageligt syn. En papkasse var efterladt foran en børnehave og i den sad fem små killinger, der kun var 2-3 uger gamle.

Hunden insisterede på, at den ikke ville forlade papkassen, hvilket var heldigt for de små killinger, for havde hundelufteren ikke reageret, ville killingerne have været efterladt til egen skæbne weekenden over, indtil børnehaven igen åbnede mandag morgen.

Heldigvis ringede hundelufteren til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, og de små killinger blev fragtet til 
Fyns Internat, hvor personalet stod klar til at tage imod og hjælpe de fem killinger. De blev senere sendt ud til en kærlig plejefamilie, hvor de blev passet indtil de var gamle nok til at komme tilbage på internatet for at finde nye hjem.

Cirkeline fandt sit nye hjem

De fem killinger flyttede ind ved Mathias og hans kæreste. Her var de pleje og voksede sig store og stærke, indtil de var klar til nye hjem. En enkelt af killingerne kom dog aldrig tilbage til Fyns Internat, nemlig Cirkeline, som blev adopteret af plejefar Mathias og hans kæreste.

- Mens vi havde Cirkeline og hendes søskende i pleje, blev det tydeligt for os, at vi var nødt til at adoptere hende. Hun var bare noget særligt, og det mærkede vi ret hurtigt! Hun kan f.eks. ikke sige miav som de andre, men kun lave en lille skrige lyd, hvilket er ret sjovt. Og så er hun en lille ballademager, som finder på en masse hele tiden, så vi keder os ikke, siger Mathias, plejefar til killingerne.

Hankatte i forklædning

Udover Cirkeline, så var der to grå og hvide killinger, som i første omgang blev vurderet til at være drenge. Mathias og hans kæreste døbte killingerne Pyrus og Grev Ingolf.

Da killingerne skulle tilbage til Fyns Internat, kunne dyrlægen ikke findes deres testikler, og det blev derfor aftalt at de blev ved Mathias og hans kæreste yderligere to uger, så de lige kunne få lidt mere tid. Der ventede dog en overraskelse, da killinger skulle retur.

- Det viste sig simpelthen at Grev Ingolf og Pyrus var to små piger, og ikke drenge som de først var vurderet til. Det var lidt sjovt, og heldigvis var de sunde og raske, så alt var godt, siger Mathias.

Unoder og ballade

De fem killinger var fulde af spilopper og ballade. Mens Mathias og hans kæreste havde dem i pleje, så begyndte Pyrus, som senere viste sig at være en pige, at grave og kradser på alle døre og skabslåger. Cirkeline og de andre var ikke sene til at lære det trick.

-  Alle killinger begyndte at kradse på både låger og skabe, og selvom vi i dag kun har Cirkeline, så kradser hun stadig på låge og døre. Det er ikke så nemt at vænne hende af med det trick, men vi har vænnet os til hendes påfund, og har så meget sjov med hende. Hun er virkelig en skøn kat og vi kunne ikke ønske os nogen anden kat end hende, siger Mathias.