Mille

Killinger dumpet i en plastikpose

Tre små killinger blev fundet efterladt i en plastikpose på en bænk i Haderslev. Killingerne var i live, da de blev fundet, men kulden og den hårde behandling tog desværre livet af to ud af de tre. Heldigvis har den sidste killing det godt i dag.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Forladt i en plastikpose på en bænk. Det lyder barskt, men det var skæbnen for tre små, nyfødte killinger, der i slutningen af marts blev fundet på en bænk i en park i Haderslev. Killingerne havde stadig navlestrenge og den mindste vejede bare 118 gram, da de blev fundet.

Heldigvis kom der en person forbi, som opdagede killingerne og fik kørt dem afsted til dyrlægen. Her blev Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 kontaktet og vores frivillige kredsformand, Jette Borg, kørte straks afsted for at hente dem.

- De var så kolde, at de intet kunne spise, da jeg hentede dem. De blev derfor varmet op og fik derefter lidt mad, inden jeg kørte dem til Brande Internat, hvor de stod klar med varmepuder og mælkeerstatning, da jeg ankom, fortæller Jette Borg.

2 killinger klarede den ikke

På Brande Internat blev killingerne straks sendt afsted til en kærlig plejemor. Det blev Pia, som stod klar til at passe de små. Pia har været plejemor siden oktober 2021 og har haft flere killinger i pleje, som hun har hjulpet.

- I starten gik det fint med killingerne, men pludselig fik de diarre. Med hjælp fra Brande Internat forsøgte vi alt, og de fik en sukker- og saltblanding, men intet hjalp. De to af killingerne døde med få timers mellemrum, hvilket selvfølgelig er virkelig hårdt at opleve, men heldigvis klarede Mille den, og da hun fyldte 4 uger, vejede hun 298 gram, fortæller Pia, plejemor ved Brande Internat.

Selvom det er hårdt at miste de to af killingerne, så er det alligevel en stor oplevelse for Pia at hjælpe flaskekillinger som Mille og hendes søskende.

- Jeg nyder virkelig at have killingerne, og følge deres udvikling undervejs. Jeg kan se fra dag til dag, at de bliver mere selvstændige og det gør mig meget glad. Jeg har tidligere arbejdet som social- og sundhedshjælper og som buschauffør, og her havde jeg enormt meget kontakt med andre, så da jeg blev førtidspensionist, savnede jeg at have noget at lave. Det var også derfor jeg meldte mig - jeg ville gerne hjælpe, hvis jeg kunne, fortæller Pia.

En kælen lille killing

Selvom Mille havde en hård start på livet, trives hun i den grad i dag. Hun er utrolig social og elsker at blive nusset på maven. Pia fortæller, at når Mille gerne vil kløes, så smider hun sig rundt på ryggen og så er det bare om at komme i gang.

- Nu hvor hun er blevet 4 uger, kan jeg også se mere og mere af hendes personlighed. Vi skal til at lære hende at spise selv nu og så skal kattebakken introduceres, men det skal nok gå fint, er jeg sikker på, afslutter Pia.

Mille var en del af det første kuld af flaskekillinger, der er blevet fundet i 2022 og den tidlige sæsonstart vidner om, at det nok skal blive en travl sommer.