containerkat

Killinger gemte sig under skibscontainere

I starten af juli modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 et opkald om to moderløse killinger, der havde gemt sig under nogle skibscontainere. Killinger blev reddet ud, med hjælp fra en trucklift, og er siden kommet i pleje, hvor de igen er ved at få mod på livet.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

To små, moderløse killinger kom i starten af juli i knibe, da de havde gemt sig langt inde under nogle store skibscontainere, nord for Aalborg. Killingerne havde i nogle dage holdt til omkring containerne, men der var ikke blevet set nogen kattemor.

En mand besluttede sig derfor for at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, da han kunne se at killingerne var begyndt at blive lidt afkræftede. De to kredsformænd fra Nordjylland, Kenneth og Pia, tog straks afsted for at hjælpe, og fik heldigvis hurtigt lokket den ene killing ud, og i sikkerhed. Det skulle dog vise sig at være noget sværere, at få lokket den anden ud.

Efter en halv time måtte Kenneth og Pia opgive, da den lille killing ikke rykkede sig. Det var derfor nødvendigt med mere hjælp, og da containeren vejer omkring 36 ton, var det nødvendigt med speciel assistance. Heldigvis var hjælpen nær.

Tæt på grunden ligger Toyota Material Handling Danmark's afdeling i Vestbjerg, og da vores kredsformænd henvendte sig med en bøn om hjælp, stillede firmaet hurtigt op med en trucklift og mandskab, der meget forsigtigt løftede containeren, hvorefter den sidste killing smuttede ud fra sit skjul. De to killinger var nu begge i gode, trygge hænder.

På internatet blev de to killinger døbt Per og Pia. Per blev opkaldt efter ham der fandt killingerne og Pia blev opkaldt efter kredsformand Pia.

Skræmte og sky

De to killinger blev kørt sikkert til Nordjyllands Internat, hvor de blev dyrlægetjekket og fik både mad og hvile. Herefter kom de ud til en kærlig plejemor, hvor de nu har været et par uger. Plejemor Gitte Zimmer fortæller, at Per og Pia var meget sky da de ankom, men at deres udvikling har været helt fantastisk at følge.

-  Per og Pia krævede en del at gøre håndvante, men nu nyder de at nusse og putte. Efter de er blevet trygge ved mig, er de også blevet meget aktive og legesyge. I de sidste 14 dage har de fået selskab af to killinger mere, som de med stor iver boltrer sig med, fortæller plejemor Gitte.  

Per og Pia har også fået god støtte fra katten Onkel Flemming. I starten skulle de lige bruge lidt tid til at se an, men nu putter de ved ham og han må heller end gerne vaske dem og passe dem. Der er ingen tvivl om at han har været en stor støtte for de skræmte killinger.

Killingerne er nu 11 uger gamle og skal snart have et nyt hjem. Heldigvis endte deres triste skæbne meget bedre end først så ud til, da de kravlede rundt under en skibscontainer i Aalborg.