Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 hele 2934 henvendelser om killinger, der enten strejfer omkring eller er blevet efterladt.

Killinger skal ikke fodres ved sommerhuset

Hvert år modtager Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 flere tusinde henvendelser om efterladte killinger, som sommerhusgæster har fodret i løbet af deres ferie. Foreningen opfordrer til, at man i stedet tager ansvar for kattene, hvis man vælger at fodre dem.

Skrevet af:
Anna Dalgaard
”Sammenhængen mellem antallet af efterladte killinger og regionerne viser netop, hvor der er mange sommerhusområder. Fodrer man kattene, kommer der bare flere til området”
- Jens Jokumsen, Familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse

Med det dejlige danske sommervejr, som vi har fået igen i år, har mange valgt at droppe udenlandsrejsen for i stedet at nyde sommerferien i et sommerhus. Men sommerferien er højsæson for killinger, og hvis man begynder at fodre tilløbne killinger og katte, imens man er i sommerhus, lader man dem i stikken, når man forlader sommerhuset igen.

”Selv om det virker som en god gerning at fodre sultne killinger, gør man i virkeligheden kattene en bjørnetjeneste. De vænner sig nemlig hurtigt til at blive fodret, men når feriegæsterne så forlader sommerhuset, står katten tilbage, som nu er afhængig af føde fra mennesker og skal forsøge at finde sin egen føde igen,” forklarer Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 i alt 3.134 opkald om katte eller killinger, der var tilløbet ved en ejendom. Efterladte killinger og katte kan have svært ved at klare sig selv, og er man i tvivl, kan man altid ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, og få råd og vejledning til, hvad der kan gøres.

Fodrer du katten, er den dit ansvar

I en ny opgørelse over henvendelser til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 om tilløbende katte og killinger i 2018, viser det sig, at antallet steg i sommerferien for alle regioner. Men især for Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Midtjylland og Region Hovedstaden var der en markant stigning.

”Sammenhængen mellem antallet af efterladte killinger og regionerne viser netop, hvor der er mange sommerhusområder. Fodrer man kattene, kommer der bare flere til området,” siger Jens Jokumsen.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse er det vigtigt at have for øje, hvis man begynder at fodre omstrejfende killinger, at de mest af alt har brug for, at man tager ansvar for dem og lader dem blive en del af familien.