Nyhed, 18. oktober 2021

Kvinde idømt bøde for grovt uforsvarlig behandling af killing

Retten i Århus har dømt en kvinde til at betale en bøde på 10.000 kroner. Kvinden, der er sundhedsfaglig, lod sin killing gå med et brækket ben i over en uge, til trods for at flere opfordrede hende til at tage killingen til dyrlæge.

Image of Yvonne Johansen
Yvonne Johansen,
Dyreværnschef
Del artiklen på:
dyreværnssag

En kvinde har fået en bøde på 10.000 kroner for groft uforsvarlig behandling af sin kattekilling. Killingen havde gået med et brækket ben i en uge, og kvinden nægtede at tage til dyrlægen for at få den tjekket. Hun mente, at killingen måske ville få det bedre af sig selv, og det var først da politiet opfordrede hende til at få killingen undersøgt, at hun tog den til dyrlægen.

- Det er en rigtig grim sag, hvor en kvinde slet ikke har levet op til sit ansvar overfor sin killing, så derfor er vi rigtig glade for at hun har fået denne dom. Killingen blev aflivet med det samme, da dyrlægen havde undersøgt den, så der er ingen tvivl om, at der var tale om grov vanrøgt. Det er meget smertefuldt at brække et ben, fortæller Yvonne Johansen, dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Nægtede killingen dyrlæge

I begyndelsen af september blev der afsagt dom i sagen om en killing, som havde gået med et brækket ben i en periode på en uge. Killingen var sprunget ud ad et tagvindue og var i den forbindelse kommet til skade med sit ben, men killingens ejer mente ikke, at der var grund til at få killingen undersøgt, da hun ikke mente, at den udviste tegn på smerter.

- Nogle dage efter at killingen havde brækket benet fik vi et opkald til 1812, hvor en person havde set killingen gå rundt og halte på sit ben i nogle dage. Vi sendte derfor en kredsformand ud for at tjekke killingen, som viste tydelige tegn på smerter. Hun talte efterfølgende med ejer og opfordrede til, at killingen skulle undersøges hos dyrlægen. Det nægtede ejeren dog, forklarer Yvonne Johansen.

Pga. mistanken om benbruddet kontaktede Dyrenes Beskyttelse politiet, som kontaktede kvinden. Herefter blev killingen endelig tilset af en dyrlæge, der kunne konkludere, at killingen havde et komplet brud på bagbenet, og den blev derfor straks aflivet.

Dyrenes Beskyttelse er glade for dommen

Kvinden blev idømt en bøde på 10.000 kr. for groft uforsvarlig behandling af killingen. Ifølge dyrlægen har killingens tilstand været forbundet med svære smerter.

- Vi er enormt glade for, at denne dom er blevet afsagt og for at kvinden har fået en bøde. Ifølge dyrevelfærdsloven skal alle dyr behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse og angst. Med denne dom er det slået fast, at kvinden ikke har levet op til sit ansvar ved at lade katten gå med et ubehandlet benbrud i over en uge, afslutter Yvonne Johansen.