10hvalpe kar til nye hjem

Labrador-sagen: 10 hvalpe klar ti lnye hjem

Tre uger efter Dyrenes Beskyttelses store dyreværnssag med 25 labradorer, der ankom til Roskilde Internat, er hvalpene nu klar til at komme ud til nye hjem. Men Dyrenes Beskyttelser stiller en række krav til de nye ejere.

Skrevet af:
Katherina Petersen

Labrador retrieveren er en af Danmarks mest populære hunde. Derfor ved Dyrenes Beskyttelse også allerede nu, at der er mange interesserede i hvalpene. 

Hvalpene søger nye ejere med hus og stor grund, hvor de kan bruge deres labrador-energi. Det skal desuden være en ejer, som er aktiv og vil gå til en form for træning med hundene så som jagt, hobby agility, rally, lydighed eller sporarbejde.

Hvalpene består af fem tæver og fem hanner, som alle er brune og født den 30. september.

Det kræver stor hundeerfaring

Et af Dyrenes Beskyttelses væsentligste krav er, at de nye ejere skal have stor hundeerfaring. Hundene kommer fra en stor dyreværnssag, og derfor kræves der ekstra arbejde med hvalpene for, at de får en ny chance i livet.

  • Disse hunde er udprægede flokdyr – det bliver svært for dem at være alene hjemme og bør tilvænnes dette gradvist over måneder.
  • De er ikke renlige.
  • De fleste kan ikke gå i snor.
  • De har fysisk overlast i form af manglende motion, dårlig ernæring og sandsynlig indavl, ben problemer; dette kan give følgesygdomme, som nye ejer er ansvarlig for at behandle.
  • De har lidt psykisk overlast i form af manglende socialisering til hverdagslivet, andre dyr og mennesker. Dette kan resultere i uventede reaktioner fra hundene i ukendte situationer. Det er nye ejers ansvar at hjælpe hundene til en positiv indlæring.

Der er ansøgningsfrist tirsdag den 6. december kl. 12.00 til Roskilde Internat. Du skal udfylde følgende formular og sende til roskilde@dyrenesbeskyttelse.dk

De hundeansvarlige på Roskilde Internat vil efter ansøgningsfristen udvælge hvilke hvalpe, der kommer ud til hvilke hjem ud fra ansøgningen.

Hvis du ikke modtager en mail eller opkald, betyder det desværre, at du ikke er kommet i betragtning til at få en af hvalpene.

Hunde fra Dyrenes Beskyttelses internater koster 3.000 kr.