Tusinde tak for støtten

Labrador-sagen: Tusinde tak for støtten

Vi er helt overvældet af den fantastiske støtte, vi har modtaget, siden de 25 labradorer blev indleveret på Roskilde internat i sidste uge. Derfor vil vi gerne sige tusinde tak til alle dem, som har støttet og doneret til hundene.

Skrevet af:
Katherina Petersen

De 25 labradorer (15 voksne og 10 hvalpe) blev indleveret fra en dyreværnssag i Nordsjælland i torsdags. Da de ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde var de underernærede, havde orm og dårlig mave på grund af manglende foder og vand.

Vi kan allerede mærke en stor ændring i hundenes adfærd, de er begyndt at blive renlige, og de er ved at falde til i rutinerne, og de ved at der kommer mad og vand til dem.

Men desværre har vi også oplevet modgang. Hundene har været udsat for lang tids udsultning og vanrøgt, før de kom til os. Det har nu fået den svære, men nødvendige konsekvens, at 4 af hundene måtte aflives. Der er tale om 4 af de voksne, som er så medtagne af den hårde behandling, de har været udsat for gennem længere tid, at de aldrig vil kunne komme sig igen og leve et værdigt liv.

Den ene rørende gestus efter den anden

 Vi har oplevet en sand storm af henvendelser fra bekymrede borgere, som ønsker at hjælpe de stakkels hunde. Vi kunne ikke være mere rørte over de flotte gestusser, som folk har gjort, lige fra økonomiske donationer til folk som tropper op med gourmet-kødben og vaskemaskiner.

”Vi havde en sød VVS-mand, der simpelthen mødte op og donerede en vaskemaskine til os, så vi bedre kan følge med i mængden af beskidte tæpper. En anden af dagene kom der en kok og donerede lækre kødben til hundene,” siger Christina Larsen, souschef på Roskilde internat.

Alt i alt oplever Christina Larsen, at folk har været utrolig opmærksomme på, hvad internatet har efterspurgt til hundene.

”Jeg oplever virkelig, at folk har lyttet. Vi har efterspurgt tæpper, godbidder, dækkener og legetøj, og det er præcis, det vi har fået doneret. Alt det har bare lettet vores arbejde enormt, og alle donationer, store som små, er vi virkelig taknemmelige for,” understreger Christina Larsen.

Du kan stadig hjælpe

Man kan fortsat støtte med at give tæpper eller seler til internatet, men i første omgang er vi mest interesserede i donationer til at dække de mange ekstra omkostninger.

Vi opfordrer til, at man ikke selv går ud og køber gaver til hundene, da internatets medarbejdere ofte har ret specifikke ønsker til det udstyr, der vil være bedst til den enkelte hund, og i øvrigt har vi favorable indkøbsaftaler, så vi kan købe det nødvendige udstyr billigere, end man kan som privatperson. 

SMS: HUND til 1277 og støt med 50 kr.
Online: støt indsamlingen
Giro: 9541-0002371200, skriv ’Labrador’ i bemærkning
MobilePay: 81 88 05 47