Dyrenes Beskyttelse har i år kåret Inga Stamphøj som Årets Dyreven. Inga Stamphøj er dyrlæge på Lolland og gjort af et helt særligt stof. Hun er uselvisk og sætter ofte dyrene før sig selv, og så er hun ekstremt professionel.

Lollandsk dyrlæge kåres som Årets Dyreven 2019

Dyrenes Beskyttelse har i år kåret Inga Stamphøj som Årets Dyreven. Inga Stamphøj er dyrlæge på Lolland og gjort af et helt særligt stof. Hun er uselvisk og sætter ofte dyrene før sig selv, og så er hun ekstremt professionel.

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

Som dyrlæge har man et stort ansvar over for dem, der ikke selv er i stand til at tale deres egen sag. Det er dog ikke en selvfølge, at der ydes den ekstra indsats, som Inga Stamphøj yder hver eneste dag. Ingas personlige og professionelle engagement har gjort, at hun både er løbet med prisen for Årets Dyreven og Årets Helt.

”Ingas arbejde bærer virkelig præg af, at hun har en brændende indre passion for sit fag, og hun har en kæmpe respekt for alt levende, dyr, såvel som mennesker. Derfor er Inga vinder af Årets Dyreven”, fortæller Britta Riis, Direktør i Dyrenes Beskyttelse.

 

Hjælper alle dyr med et smil på læben

Inga har gennem flere år haft sin egen klinik på Lolland, hvor hun står klar til at hjælpe folk med deres kæledyr, men hun kører også ud til store dyr på hele Lolland-Falster, Møn og Sydsjælland. De sidste fem år har hun, ved siden af sin egen praksis, haft et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

"Jeg er slet ikke vant til sådan noget her," siger en tydelig bevæget Inga. "Jeg er så beæret. Det her samarbejde betyder så meget for mig. Det er i høj grad alle de engagerede frivilliges fortjeneste, at samarbejdet er så godt. Normalt har jeg ikke så let ved at samarbejde, men de gør det nemt."

Gennem dette samarbejde har Inga gjort en stor forskel for både dyr og mennesker. Når Dyrenes Beskyttelses frivillige ringer til hende, står hun altid klar til at hjælpe, og dette er helt uafhængig af dyr eller tidspunkt. Intet er for små til hende. Hun hjælper med både dyreværns – og dyreredningssager.

”Inga er en helt. Hun er sådan et menneske, der virkelig brænder for sit fag, og det skinner tydeligt igennem i hendes arbejde. Selvom klokken er 22 en søndag aften, er Inga klar til at hjælpe, og hun har endda et smil på læben,” skriver de frivillige kredsformænd i Dyrenes Beskyttelse, område Storstrøm, der har indstillet hende.  

 

Kort om Årets Dyreven

  • Dyrenes Beskyttelse har siden 1960 uddelt priser til de mennesker, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene.
  • Hvert år nominerer Dyrenes Beskyttelse en række personer, til de tre forskellige priser Årets Helt, Årets Brobygger og Årets Frontløber. Herefter stemmer danskerne på deres favorit, og der findes tre vindere ud fra danskernes stemmer.
  • Hædersprisen, Årets Dyreven, vælges mellem de tre vindere. Denne pris vælges af Dyrenes Beskyttelses bestyrelse.
  • Hædersprisen for Årets Dyreven 2019 går til Inga Stamphøj, Dyrlæge.
  • Prisen for Årets Helt 2019 går til Inga Stamphøj, Dyrlæge.
  • Prisen for Årets Brobygger 2019 går til Hammel Neurocenter.
  • Prisen for Årets Frontløber 2019 går til Naturli’.