Artikel, 22. december 2021

Ludvigs lykkedag

Lille Ludvig på 12 uger kom til Nordjyllands Internat, da hans første familie desværre opdagede allergi i familien. Interessen for Ludvig var så overvældende at han kunne havde fået over 60 hjem, men heldigvis var den perfekte familie blandt de mange ansøgere.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Ludvig

Det er ikke altid til at forudsige, hvordan tingene går. Det skete for Ludvigs familie, da de fik deres lille nye medlem hjem. Efter få uger måtte de erkende, at der var noget som ikke var som det skulle være, og det viste sig, at der var hundeallergi i hjemmet. Det blev derfor besluttet at Ludvig skulle have et nyt og kærligt hjem.

Ludvig blev kørt til Nordjyllands Internat, hvor personalet stod klar til at hjælpe med at finde hans nye familie. Ved den obligatoriske sundhedsundersøgelse fandt dyrlægen ud af, at Ludvig havde entropion, som er indadvendte øjenlåg, som skulle behandles før han kunne få en ny familie. Han blev derfor opereret og kom i pleje ved en af Nordjyllands dedikerede frivillige, som havde en hund af samme race. Her fik han ro, omsorg og pleje indtil han var frisk igen.
 

Kunne have fået over 60 hjem

Da Ludvig endelig var klar til at finde sit nye hjem, var interessen for ham overvældende. Efter kort tid kom der over 60 ansøgere, som gerne ville give Ludvig sit drømmehjem. Det kunne dog ikke blive en hvilken som helst familie, som skulle adoptere ham.

- Vi søgte en familie, som kunne håndtere Ludvig, og ville benytte ham som jagthund da han havde både mentalitet, energi og selvtilliden til netop det. Derudover var vi ikke i tvivl om, at Ludvig ville være en fantastisk familiehund da han både var hengiven og samarbejdsvillig, hvis han fik stillet sine aktivitetsbehov, fortæller Nicoline Kolind, Souschef ved Nordjyllands Internat.

Derudover søgte internatet et hjem, hvor der var en hund i forvejen, så Ludvig kunne få en god rollemodel. Heldigvis så Dittes datter, Ludvig på Instagram, og hun skyndte sig derfor at sende opslaget til sine forældre, da familien i noget tid havde talt om at de skulle have en ny hund.

En fremtid med jagt og træning

Ditte og hendes mand viste sig, at være alt det, som Ludvig søgte i et hjem. Ditte har dyrket hundetræning i mange år med familiens gamle hund, og hendes mand går på jagt og var på udkig efter en ny jagtmakker. Families gamle hund, Soya, havde fået meget dårligt syn, og kunne derfor ikke længere komme med på jagt men fungerede stadig som en glimrende familiehund.

- Da vi blev udvalgt til samtale, pakkede vi Soya ind i bilen og tog den lange tur nordpå for at hilse på Ludvig. Vi var meget spændte på, om det var et match, men Ludvig viste sig at være alt det vi drømte om. Han er frygtløs, kærlig og har så meget selvtillid, han skal nok blive den perfekte jagthund, fortælle Ditte.  

Ditte fortæller at det var næsten for godt til at være sandt, at Ludvig dukkede op netop nu. Der er ikke mange Engelske Springer Spaniels i Danmark, og at han så ovenikøbet ikke var ældre var helt perfekt. Selvom livet med hvalp er dejligt, er det også hårdt arbejde.

- Han er en tornado og det er virkelig hårdt arbejde at have en hvalp, men dag for dag lærer vi ham bedre at kende og han er helt fantastisk. Hans selvtillid fejler i hvert fald ingenting, og Ludvig er sikker på at hele verden vil ham det bedste, så det må vi sørge for er sandt, afslutter Ditte glad.