Dyrenes Beskyttelse emblem koral

Mærkning af kæledyr skal spænde ben for illegal handel

Illegale dyrehandlere har frit spil, når hunde og katte ikke er mærket. Men det kan meget vel snart være fortid. En europæisk kampagne, Protect Our Pets, som Dyrenes Beskyttelse er en del af, oplever nemlig stor  interesse fra Europa-Parlamentet 

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

Det skal være slut med illegale hunde- og kattehandlere og kæledyrsfabrikker, hvor opdrætterens profit er vigtigere end dyrenes velfærd. Og skal man tro den europæiske paraplyorganisation, Eurogroup for Animals, der står bag kampagnen Protect Our Pets, er et stop for lyssky handel med dyr opnåeligt.  


Når illegale dyrehandlere i dag har så gode vilkår på tværs af Europa, skyldes det, at der ikke eksisterer fælles europæiske regler for mærkning og registrering af hunde og katte. Det gør dyrene svære at spore, når de havner hos illegale opdrættere eller ryger videre til det vesteuropæiske kæledyrsmarked. Men takket være Protect Our Pets, som Dyrenes Beskyttelse er en del af, kan der snart være et krav om registrering af hunde og katte på vej i samtlige EU-lande. Flere politikere i EU-Parlamentet har nemlig tilkendegivet, at der er behov for at ændre på reglerne. 

Et første skridt er taget

Det bliver godt modtaget hos Jens Jokumsen, der er chefkonsulent med ansvar for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse: 
”Nu skal vi jo ikke glæde os for tidligt, for det er en længerevarende proces at implementere lovgivning i så mange lande. Men tonerne fra parlamentet tyder på, at registrering af hunde og katte i alle EU-lande er et realistisk mål. Foreløbig kan vi glæde os over, at en ny revideret dyresundhedslov er blevet vedtaget i EU-Parlamentet, og den betyder blandt andet, at alle opdrættere og sælgere skal registreres. Det er et første skridt i den rigtige retning ” 

Din underskrift betyder noget 

Det er takket være en massiv støtte fra folk over hele Europa, at Protect Our Pets er nået så langt. Det er væltet ind med underskrifter, og alene i Danmark er der sendt over 5.800 mails til de danske medlemmer af EU-Parlamentet. 
”Vi har sendt et signal om, at vi vil dyrevelfærden i Europa. Det er et politikområde, vi ikke kan vende ryggen til. Og skal vi de illegale opdrættere og deres horrible måde at behandle dyr til livs, så står vi stærkere som et samlet Europa”, siger Jens Jokumsen.