En svane er kommet i klemme

Mærkværdige redninger

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 modtager mere end 110.000 opkald om året om dyr i nød og ikke alle er lige almindelige. Nogle af opkaldene handler nemlig om særdeles mærkværdige situationer, som dyrene er havnet i.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Med mere end 300 opkald om dagen er der travlt i Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, hvor bekymrede borgere kan ringe ind døgnet rundt, hvis de ser et dyr i nød. Vagtcentralen 1812 hjælper tusindvis af danske dyr hvert år, og langt de fleste opkald handler om de større dyr som fx hjorte og svaner. 

Men nogle af opkaldene er mere særprægede end andre. Vi har her samlet et potpourri over nogle af de mærkværdige redninger, de frivillige i Dyrenes Beskyttelse er stødt på, når de har været ude for at redde dyr. 

redning3.jpg

En stær var, uvist hvordan, kommet i klemme under et kloakdæksel, hvor den stak hovedet op gennem et lille hul. En bekymret borger ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, og fordi dækslet var rustet fast, måtte redderen tage hele belægningen op. Det lykkedes redderen at få løftet dækslet og fuglen fløj uskadt sin vej. 

 

redning7.png

En dåhjort havde forvildet sig ind i en privat have, hvor den var kommet i karambolage med et fodboldmål. Hjortens forsøg på at komme fri lykkedes ikke. Efter et opkald til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 blev der sendt en såkaldt schweisshundefører, der er ekspert i at efterforske og håndtere sager med nødstedte hjorte, rådyr o.l. Han hjalp hjorten fri af foldboldnettet, og den løb uskadt derfra. 

 

redning_fugl.jpg

En borger fandt to mursejlere liggende på jorden. De to fugle havde viklet deres ben ind i hinanden. Mursejlere kan parre sig i luften, og det er måske luftgymnastikken, der gik galt her. Borgeren ringende efter hjælp, men det lykkedes fuglene selv at komme fri og i luften igen.

 

redning2.jpg

I en have var en ung svane endt under en liggestol. Svanen var flyvefærdig, og var højst sandsynligt kollideret med noget i luften og kuret ind under liggestolen i styrtet. Svanen lå fastklemt og kunne ikke komme fri. Via telefonen vejledte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral den bekymrede borger til at løfte stolen. Svanen havde fået en hudafskrabning og blødte lidt, men kunne godt bevæge sig og baske med vingerne. Den blev sat ud i naturen igen ved en golfbane.