Artikel, 22. november 2021

Mislyde i motorrummet

I oktober kom en lille killing ud på noget af en rejse. Killingen havde gemt sig i motorrummet på en bil og kørte derfor med fra Nordjylland til Silkeborg. Heldigvis blev den opdaget, og efter en større redningsaktion kom den ud af motorrummet i god behold.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Der er langt fra motorrummet i en bil til det  dejlige værelse med udsigt, hvor Lille My nu kan  slænge sig sammen med vennen Leo (til højre).
Foto: Cathrine Cocks

Små pib og mjaven. Det var de lyde, som en bilist pludselig hørte fra sin bil, da hun var på vej hjem fra Nordjylland en dag i oktober. Lydene kom fra motorrummet på bilen, og da lydene ikke stoppede, kørte bilisten ind på et autoværksted i Silkeborg for at få tjekket, om der virkelig var en killing et sted i bilen.

På autoværkstedet fik mekanikeren åbnet ind til motorrummet, og der var ingen tvivl om, at der var en killing derinde et sted. Desværre kunne hverken mekaniker eller bilist se den nogen steder.

Måtte skille motoren ad

Da det var tydeligt at høre det lille dyr, besluttede mekanikeren i samråd med bilisten, at den måtte findes. Han gik derfor i gang med at skille hele motoren ad, i håbet om at killingen dukkede op.

Det gav pote. Killingen kom pludselig til syne, men den forsvandt hurtigt igen, da den hoppede ud af motoren og gemte sig bag et tungt metalskab på værkstedet. Heldigvis var der folk til at hjælpe på værkstedet, og ved fælles hjælp lykkedes det endelig mekanikere og bilist at flytte skabet og få indfanget en meget bange lille killing.

Killingen var totalt smurt ind i motorolie og kun seks uger gammel. Der blev derfor straks ringet til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, som sendte en kredsformand af sted for at køre killingen til Viborg Internat. Her fik den navnet Lille My, da den var så lille, at den kunne gemme sig i et motorrum. Her skulle den dyrlægetjekkes, men først og fremmest skulle Lille My have et tiltrængt bad. En af Viborg Internats frivillige trådte til og fik badet hende, så hun kunne blive befriet for motorolien.

Får langsomt tilliden tilbage

På internatet blev Lille My tilset af dyrlægen, men heldigvis var alt, som det skulle være. Hun blev derfor sendt af sted i pleje, så hun kan blive passet og plejet, indtil hun er gammel nok til at finde et nyt og kærligt hjem.

Lille Mys plejemor fortalte, at hun var meget sky de første dage. Hver gang de kom hen til hende, hvæsede hun og slog ud efter dem med poten. Hun var virkelig skræmt over oplevelsen, men efter nogle dage begyndte hun at stole på plejemor og hendes familie. Hun er nu en helt anden killing, end da hun ankom til plejemor.

Glad for at læse artiklen?

... der er mere, hvor den kommer fra. Som medlem af Dyrenes Beskyttelse får du vores magasin leveret lige til postkassen, digitalt eller trykt, du vælger