glad hund

Mød Roskilde Internat: Fem facts

Hvad er Roskilde Internat for et sted og hvordan er hverdagen? Her fortælles der fem hurtige facts Roskilde Internat.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen
  • Roskilde Internat er Dyrenes Beskyttelses første Internat. Internatet er grundlagt i 1999 og har ligget 22 år på Darupvej i Roskilde. Område er roligt og naturskønt, lige med undtagelse af den ene uge om året hvor Roskilde Festival flytter ind og på Dyreskuepladsen og hverdagen er helt anderledes.

 

  • Roskilde Internat hjalp i 2020 1316 dyr til at få et nyt hjem. Det svarer til at der i gennemsnit var næsten 4 dyr som fik et nyt hjem hver eneste dag, hele året. Det tal har været stigende lige siden Internatet åbnede dørene i 1999.

 

  • Roskilde Internat har de sidste fem år haft flere meget store dyreværnssager. Blandt disse har der været Danmarks største dyreværnssag hvor Internatet fik overdraget 91 Cocker Spaniels af Politiet, samt sagen med de hårløse hvalpe som var blevet vasket i terpentin.

 

  • Der er 30 ansatte og ca. 35 faste frivillige til at hjælpe på Roskilde Internat. De frivillige laver alt fra at gå tur med hundene til at nusse med kattene, vaske tæpper og madskåle og socialisere kaninerne. De frivillige gør en kæmpe forskel for dyrene og personalet på Roskilde, som får hjælp til at passe de mange dyr.

 

  • Roskilde Internat samarbejder med flere organisationer som arbejder for at fremme det gode forhold mellem dyr og mennesker. Det er blandt andet Dansk blindesamfund, Brugernes Førerhundeordning og Team Servicehunden som træner og uddanner servicehunde til borgere med brug for ekstra hjælp og støtte. Derudover har Roskilde Internat også sendt en hund afsted som skulle være rottehund ved Slagelse kommune.