Gensynsglæden var stor, da Elisabeth Ottosen blev genforenet med sin kat, Newton.

Newton blev genforenet med sine ejere efter to år

Efter to år som herreløs, blev katten Newton i november bragt til Fyns Internat. Her fandt internatets medarbejdere hurtigt frem til hans ejere ved at slå kattens øremærke op. I dag er Newton tilbage i trygge hænder hos sin familie, og gensynsglæden er stadig stor.

Skrevet af:
Mikkel Dohn

For to år siden forsvandt katten Newton en dag fra sit hjem i Fredericia. Som tiden gik begyndte Newtons ejer, Elisabeth Ottosen, langsomt at opgive håbe om at få sin elskede kat tilbage, men en dag i november fik hun pludselig en opringning fra Fyns Internat.

Internatet havde fundet frem til Elisabeth Ottosen, fordi de havde fået indleveret en kat, der både var øremærket og registreret. Og nu kunne en af internatets medarbejdere fortælle, at Newton var fundet i god behold. 

Efter en kort telefonsamtale, hvor Elisabeth dårligt turde tro sine egne ører, skyndte hun sig ud til internatet for at finde ud af, om det virkelig var hendes kat, der pludselig var dukket op.

Og det var det heldigvis.

- Det var helt utroligt dejligt at se ham igen. Det var overvældende, og mere end vi havde turde håbe på, siger en glad Elisabeth Ottosen.

Der er nu gået en måned siden Newton kom hjem, og katten stortrives tilbage i sine vante rammer.

- Han er blevet en rigtig puttetrold efter, at han er kommet hjem. Det er tydeligt, at han har det godt og er glad, og jeg bliver også stadig glad hver eneste gang, jeg ser ham, fortæller Elisabeth Ottosen.  

Chipmærkning er afgørende

På Fyns Internat er glæden over Newtons genforening med sin familie næsten lige så stor.

- Det er en fantastisk historie, og det viser, hvor vigtigt det er at øremærke og registrere sin kat. Desværre er det sjældent, at vi kan genforene kat og ejer på den her måde, fordi kattene ofte mangler at blive mærket og registreret i katteregisteret, siger Lene Frahm, der er leder på Fyns Internat.  

I 2019 har Fyns Internat fået indleveret hele 1664 katte i løbet af årets første 11 måneder. Fyns Internat er dermed et af de internater i landet, der modtager allerflest katte.  

På Dyrenes Beskyttelses otte internater er der i alt blevet indleveret 8364 katte til og med november måned. Det antal er rekordhøjt.