Høns i indhegning

Nu skal 164 udsultede høns have nyt hjem

Efter en længere karantæne kan 164 høns fra på Roskilde Internat nu få nye hjem. De har ellers vænnet sig til livet på internatet, efter de blev hentet midt om natten fra en forsømt hønsefarm

Skrevet af:
Søren Krogsgaard

De har været igennem en del, men at dømme på antallet af æg og af den lystige pludren har 164 høns fundet sig godt til rette på Roskilde Internat. Det er knap en måned siden, at de ankom underernærede til internatet midt om natten, efter de var blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse af deres ejer på grund af sygdom.
De satte internatet på den anden ende og har krævet mange kræfter, men fra i dag kan de endelig formidles til nye, gode hjem efter en lovpligtig karantæneperiode. Det glæder internatlederen.

- Jeg er stolt over, at Dyrenes Beskyttelse frivillige reddede hønsene, og at vi har kunne huse dem her. Nu skal de ud til gode hønsegårde, hvor de får et godt liv, siger Rikke Jørgensen, internatleder for Dyrenes Beskyttelse internat i Roskilde.

Kommer kun ud til gode hønsegårde
Hønsene blev hurtigt tilset af en dyrlæge efter ankomsten, da de havde været uden vand og foder i en længere periode. De var tydeligt underernærede, men var ellers flotte og uden sygdom. Tre høns er dog aflivet efter ankomsten. De tilbageværende høns trives i deres tre indhegninger, som internatet ombyggede til dem med masser af redekasse og siddepinde. Det bliver da heller ikke alle og enhver, der får lov at opdatere dyr fra hønseflokken.

- Hønsene skal gerne ud i grupper, da det er for sårbart for en enlig høne at flytte ind i en allerede etableret hønseflok. Og så skal der være nok plads, sikring mod rovdyr og tid til at tage sig af dem, siger Rikke Jørgensen.

Hønsene har krævet en helt ekstraordinær indsats af internatet. Der er etableret ny, overdækket indhegning, indkøbt udstyr og redekasser samt masser af hønsefoder. Dertil kommer ekstra arbejde til tilsyn og pasning af de mange høns.

 - En høne er langtfra det mest ressourcekrævende dyr på internatet. Men der er bare så mange af dem, siger Rikke Jørgensen.   

 Hun er rørt over de donationer, der er kommet ind fra dyrevenner, da internatet var allermest presset. Og også lidt vemodig ved udsigten til, at hønsene snart er væk.

- Høns spreder bare en rigtig hyggelig stemning. Jeg vil da savne at kunne høre dem i baggrunden hele tiden og se dem sidde på række på deres pinde, når solen går ned, siger Rikke Jørgensen. 

Der er 157 høner og 7 haner. De fleste er umiddelbart af racerne Isa Warren, Sussex og Köningsberger og skovhøne. De lægger masser af æg, men internatet kan ikke give nogen æggegaranti på den enkelte høne. Roskilde Internat har siden hønsenes ankomst fået mange opkald og mails fra interesserede, men der er ingen venteliste. Nu kan folk ringe med spørgsmål eller komme forbi med en passende transportkasse.