Niels Fuglsang og Anja Hazekamp

Ny dansk næstformand i Europa-Parlamentets gruppe for dyrevelfærd

Niels Fuglsang (S), medlem af Europa-Parlamentet, er netop blevet valgt som næstformand for Europa-Parlamentets tværpolitiske gruppe for dyrevelfærd og dyrebeskyttelse.

Skrevet af:
Claus Nielsen Lyckhage
"Det er skammeligt at opleve, hvordan dyr stadig i dag behandles i Europa. EU anerkender officielt dyr som følende væsner, og vi bør indføre lovgivning og regler, der anerkender dette"
- Niels Fuglsang (S), MEP og ny næstformand for Europa-Parlamentets tværpolitiske gruppe for dyrevelfærd og dyrebeskyttelse.

Ifølge Fuglsang selv skal stillingen bl.a. skal bruges til at bekæmpe de hundredetusinder af alt for lange dyretransporter på de europæiske landeveje. Til den konstituerende samling blev hollandske Anja Hazekamp valgt som formand - en titel tidligere bestredet af Dan Jørgensen.

”Det er stort for mig at få æren af at tiltræde som næstformand i dyrevelfærdsgruppen. Jeg håber, at jeg kan leve op til min forgænger og gode ven Dan Jørgensen. Der er meget at kæmpe for, når det kommer til bedre forhold for Europas dyr,” siger Niels Fuglsang (S).

Som forhenværende assistent for Dan Jørgensen, er det ikke første gang, at Fuglsang skal prøve kræfter med arbejdet på dyrevelfærdsområdet. I Dyrenes Beskyttelse ser man frem til samarbejdet om at forbedre dyrevelfærden på tværs af EU.

"Vi kender Niels som en ihærdig og yderst kompetent forkæmper for at forbedre dyrenes forhold, og jeg ser frem til at opnå store ting sammen med ham på dyrevelfærdsområdet i kraft af hans nye rolle, som har stor indflydelse på den europæiske dyrevelfærdspolitik," siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse og formand for den europæiske sammenslutning af dyrevelfærdsorganisationer, Eurogroup for Animals. 

Store udfordringer at tage fat på

I sin tale til dyrevelfærdsgruppens forsamling påpeger Niels Fuglsang, at der i EU stadig er enorme problemer med dyrevelfærd: 

”Det er skammeligt at opleve, hvordan dyr stadig i dag behandles i Europa. EU anerkender officielt dyr som følende væsner, og vi bør indføre lovgivning og regler, der anerkender dette. For eksempel skal lange dyretransporter gøres ulovlige hvis det står til mig,” siger han. 

I 2015 transporterede man inden for EU’s grænser knap 1,5 milliarder levende dyr. Mere end hver tredje transport med en rejsetid på over otte timer. Særligt de lange dyretransporter bliver et af Fuglsangs fokusområder som næstformand.