Ny dumping-sag: Killinger dumpet på rasteplads i bagende hede

Ny dumping-sag: Killinger dumpet på rasteplads i bagende hede

3 kattekillinger efterladt i en papkasse på en rasteplads ved Lunderskov. Det kunne have endt fatalt, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse, som gør opmærksom på, at det er brud på dyreværnsloven at dumpe dyr.

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

Sommeren er højsæson for dumpede dyr, og Dyrenes Vagtcentral og de frivillige, som håndterer henvendelserne, arbejder på højtryk. Søndag modtog centralen endnu en henvendelse. Denne gang var en kasse med 3 killinger i dumpet på en rasteplads ved Lunderskov.

 

”Det dybt uansvarligt at tage killinger fra deres mor på denne måde, især når de er så unge, og dumpe dem i en kasse på en varm sommerdag. Det er utroligt heldigt, at de har overlevet denne behandling. Vi arbejder nu på højtryk for at skaffe dem en surrogatmor, der kan give dem mælk,”
- Henrik Bucholdtz, dyreværnschef

Killingerne er blevet bragt til Brande Internat, hvor man har vurderet dem til at være ca. 3 uger gamle. Altså langt under grænsen for, hvornår killinger kan tages fra deres mor.

”Det dybt uansvarligt at tage killinger fra deres mor på denne måde, især når de er så unge, og dumpe dem i en kasse på en varm sommerdag. Det er utroligt heldigt, at de har overlevet denne behandling. Vi arbejder nu på højtryk for at skaffe dem en surrogatmor, der kan give dem mælk,” udtaler Henrik Bucholdtz.

Killingerne havde selv formået at kæmpe sig ud af den varme kasse. Til alt held for killingerne blev de fundet, inden der gik for lang tid. Var killingerne ikke blevet fundet, ville de formentlig have været døde af sult og tørst.

Ved overtrædelser af Dyreværnsloven, bliver sager som denne anmeldt til politiet. I dette tilfælde afviste politiet dog anmeldelsen, og henviste i stedet til Dyrenes Beskyttelse. Dette vækker undren i Dyrenes Beskyttelse:

”Det er ikke i orden, at politiet på denne måde skubber en sag, som er en klokkeklar overtrædelse af Dyreværnslovens paragraf 1 og dermed strafbar, over til os. Vi håndterer i dag mange henvendelser, som egentlig er politiopgaver,” siger Henrik Bucholdtz.

Kontaktperson: Henrik Bucholdtz, dyreværnschef, tlf. 81 88 06 73