Pressemeddelelse, 12. august 2022

Ny leder af Dansk Dyreværn Århus

Rolf Nordentoft er uddannet kok og tjener, men har i mange år levet af at rådgive og udvikle virksomheder. Frivilligt arbejde som dyreredder gav anledning til et karriereskifte, og nu glæder han sig til at udvikle Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus

Image of Søren Krogsgaard
Søren Krogsgaard,
Pressechef
Del artiklen på:
Rolf Nordentoft på internatet i Tingskoven

Han er vant til skæve arbejdstider og elsker overraskelser. Og dem får Rolf Nordentoft masser af i sit nye job som leder af Dansk Dyreværn Århus. Den 41-årige århusianer har allerede haft første arbejdsdag på internatet i Tingskoven.

- Det bliver vildt spændende. Der er nogle fantastiske rammer herude og et personale med stor dyrefaglig viden og kærlighed til dyrene. Med respekt for det eksisterende skal vi blandt andet inddrage flere frivillige kræfter og udnytte, at internatet er blevet en del af Dyrenes beskyttelse, siger Rolf Nordentoft.       

Rolf er uddannet kok og tjener, men hans store interesse for ledelse og erhvervsudvikling trak ham ud af køkkenet. Rolf har et stort lokalt netværk samt har samarbejdet med mange af de større, lokale virksomheder.

I august 2020 blev Dansk Dyreværn Århus en del af Dyrenes Beskyttelse, Danmarks største dyreværnsorganisation med i alt 10 antal internater fordelt over hele landet. Det betyder også, at internatet i dag modtager dyr fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 og Dyrenes Beskyttelses frivillige kredsformænd, og at der er skruet op for rekrutteringen af frivillig hjælp på internatet. Arbejdet med frivillige er heldigvis ikke fremmed for Rolf. Han har gennem flere år hvervet og rådgivet om frivillige hos både Bloddonor Danmark og Dansk Søspejderkorps.

Frivilligt arbejde gav smag på mere
Det var Rolfs egen frivillige arbejde, der satte ham på kurs af jobbet som internatleder. For knap et år siden blev han del af Dyrenes Beskyttelses skyttekorps. Kort efter blev han også frivillig kredsformand i Århus-området, hvor han var meget aktiv med dyreværnssager og dyreredning.

- Jeg var ude på mange spændende opgaver. Det passede mig godt, da jeg kan godt lide ikke at vide, hvad dagen bringer, siger Rolf Nordentoft.

I juni blev jobbet som internatleder ledigt, efter den tidligere leder Karina Fisker blev overordnet leder for Dyrenes Beskyttelses ti internater. Og da Rolf Nordentoft blev anbefalet at søge, skulle han ikke bruge megen tid på overvejelser.

-Som frivillig er man med til at gøre en stor og vigtig forskel i et tæt samarbejde med alle de dygtige ansatte i Dyrenes Beskyttelse. Som internatleder kan jeg forhåbentligt være med til at gøre en endnu større forskel, siger Rolf Nordentoft.

Interessen for dyr er livslang. Hjemme i Højbjerg nyder Rolf, konen Pernille og deres to piger selskabet fra tre springer spaniels. Og når Rolf Nordentoft går med hundene, ved stranden og skoven, nyder han meget at se og lære alle dyrene i naturen at kende.

-Nu vil jeg glæde jeg mig til at komme tættere på arbejdet med dyrene og de dygtige ansatte og frivillige der er i Dyrenes Beskyttelse, og jeg er blevet taget fantastisk godt imod.