Killinger i Nordjylland

Ny trist rekord: Næsten 1500 dyr på landets internater

Højsæsonen for svigtede kæledyr er i fuld gang på Dyrenes Beskyttelses otte internater. Netop nu er der omkring 1500 svigtede dyr i alt, fordelt i hele landet. En del af disse dyr er katte og killinger, men også kaninerne fylder meget denne sommer.

Skrevet af:
Jens Jokumsen

På Dyrenes Beskyttelses otte landsdækkende internater er antallet af svigtede kæledyr på omkring 1500 på nuværende tidspunkt. Størstedelen af disse dyr er katte, men også kaniner trækker antallet op i år. Sæsonen er ikke på sit højeste endnu, og antallet stiger dagligt.

- Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer. Sidste år havde vi også mange dyr der havde brug for hjælp, men i år sprænger alle rammer! Vores internater er fyldte til bristepunktet og vores medarbejdere og frivillige ligger vandret for at kunne følge med, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Normalt får internaterne hjælp af frivillige plejefamilier, som åbner deres hjem for de mange katte og killinger, men i år har det været svært at skaffe hjælp nok. Internaterne har derfor løbet ekstra hurtigt, for at hjælpe alle de dyr, der er kommet ind. Det drejer sig blandt andet om lidt over 1200 katte og killinger og over 100 kaniner.

- Internaterne har ikke plads eller tid til at give daglig omsorg til så mange dyr. I år har vi godt kunne mærke at folk har haft mange sommerplaner, da det har været svært at finde nok frivillige plejefamilier. Det er simpelthen ikke muligt at redde så mange dyr, uden den uvurderlige hjælp vi får fra de frivillige, siger Jens Jokumsen.

I 2020 fik Dyrenes Beskyttelse hjælp af 702 plejefamilier, for at redde de mange svigtede dyr. Uden de mange frivillige er det ikke muligt at hjælpe alle de svigtede killinger, så har man mulighed for at hjælpe, kan man kontakt det nærmeste internat.

Kaninerne strømmer ind

På nuværende tidspunkt er der omkring 100 kaniner på de 8 internaterne. Alene i juni er der blevet indleveret 74 kaniner, og ventelisten er lang på kaninejere, der ønsker internaternes hjælp til at finde et nyt hjem til deres kaniner.

- De lange lister kunne undgås, hvis kaninejere satte sig grundigt ind i, hvad der ved at have kanin inden de anskaffer sig en. En kanin kan blive lige så gammel som en hund og kræver meget plads før den trives, forklarer Jens Jokumsen.

I 2020 blev der indleveret 645 kaniner til Dyrenes Beskyttelses internater. Med det høje antal allerede inden dumpingsæsonen er på sit højeste, tyder 2021 på at bliver et endnu vildere end 2020 var.