Nyhed, 22. juni 2022

Nye kræfter til Fuglebjerg Internat

Pernille Rolighed Patterson lever for at hjælpe dyr i nød. Hun er dyreelsker og efter fire år som ansat hos Fuglebjerg Internat, har hun nu taget springet som ny ejer og stedfortræder.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Fuglebjerg

Katte, kaniner, marsvin, fugle og andre mindre familiedyr. Hvis der er brug for det, kan de alle sammen få hjælp på Fuglebjerg Internat, som siden 2006 har været drevet af Benny Kragerup. Internatet ligger ved Fuglebjerg tæt på Næstved, og hvert år hjælper de omkring 900 dyr.

For Benny var det dog tid til forandring og derfor skulle der nye kræfter til. Pernille Rolighed Patterson har derfor taget springet, og er blevet den nye ejer og stedfortræder på Fuglebjerg Internat. Her skal hun fremover stå for den daglige drift.

- Jeg har arbejdet på internatet i 4 år, og har altid haft et tæt samarbejde med Benny, så det har været en rigtig god proces at overtage fra ham. Og så er der heldigvis masser af støtte fra teamet, så det er rigtig dejligt, fortæller Pernille Rolighed Patterson, ny ejer af Fuglebjerg Internat.

Samme tilgang og godt samarbejde

Selvom der er kommet nye kræfter til, er der ikke store forandringer på vej.

- Jeg kommer ikke til at ændre det store lige foreløbigt. Nu skal jeg bare lige lande ordentlig i det hele, og der er jo ingen grund til at ændre på noget, som fungerer rigtig godt, siger Pernille Rolighed Patterson.

Pernille og hendes mand er også flyttet ind i huset, som ligger i forlængelse af internatet. Sammen med sin mand, Martin Rolighed Patterson, har hun nemlig købt hele grunden.

Samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse fortsætter heldigvis som hidtil. Fuglebjerg Internat kommer til at modtage lige så mange dyr som tidligere. Det er primært katte, kaniner og fugle, men også andre små kæledyr som chinchillaer og marsvin, kan blive indleveret.- Nogle af dyrene kommer fra privatpersoner og familier, som ikke længere kan have dem og derfor betaler sig fra, at internatet modtager dem. Andre dyr er blevet efterladt eksempelvis i en papkasse og gennem Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 bliver de derefter fundet og afleveret ved os, fortæller Pernille Rolighed Patterson.

Selv har Pernille adopteret 7 katte på de 4 år hun har arbejdet ved Fuglebjerg Internat, så der er ingen tvivl om, at Pernilles hjerte banker for dyrene.

- Jeg er selv endt med at få syv katte på fire år, griner Pernille Rolighed Patterson og afslutter:

- Det er dyrene, der driver mig - og muligheden for at hjælpe dyr, der er blevet svigtet.

  • Del artiklen på: