killing

Nye tider for Dyrenes Beskyttelse på Bornholm

Der er nye tider på vej for Dyrenes Beskyttelse på Bornholm. D. 1. oktober starter Dyrenes Beskyttelse nye samarbejder op, og tiden er kommet til at flytte til nye rammer. Det er derfor med stor glæde, at Dyrenes Beskyttelse byder velkommen til ikke mindre end to nye samarbejdspartnere på solskinsøen.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

I 26 år har Dyrenes Beskyttelse hjulpet dyr i nød på Bornholm. Hoglebjerg i Hasle har i mange år været en tryg ramme for nødstedte og dumpede dyr på Bornholm, men Dyrenes Beskyttelse har efter gensidig aftale med ejerne af Hoglebjerg vurderet, at der er behov for nye rammer.

- Vi rykker vores internat, da vi har vurderet at vi har brug for mindre plads, end hvad vi har nu. Vi har derfor indgået aftale om samarbejde med to mindre steder, så forholdene passer bedre til vores behov, men vi stadig kan fortsætte med at hjælpe dyr i nød, fortælle Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

To mindre internater åbner

1. oktober åbner ikke bare et, men to nye internater på Bornholm. I Østerlars åbner Bornholms Internat, som kommer til at modtage katte og mindre kæledyr, mens der i Aakirkeby åbner Bornholms Hundeinternat, som kommer til at modtage de hunde, som Dyrenes Beskyttelse modtager hver år.

- Vi har valgt at samarbejde med to mindre steder, da vi på den måde bedre afspejler vores behov. Vi har ikke særlig mange hunde på Bornholm, men vi vil gerne sørge for at give dem vi får, de bedste muligheder for at komme videre i et godt hjem. Derfor faldt vores valg af samarbejdspartner på Bettina Rügge, der er har Bornholms Hundecenter. Hun er uddannet massør og har trænet hund i over 30 år, så hos hende kommer vores kommende hunde til at være i rigtig trygge hænder, fortæller Jens Jokumsen.

På Bornholms Internat i Østerlars, kommer størstedelen af de dyr, som får hjælp gennem Dyrenes Beskyttelse, til at bo. Her er det Lone Bendixen Nielsen der kommer til at hjælpe både katte, kaniner og mindre dyr videre i et nyt hjem.

En drøm går i opfyldelse

For Lone Bendixen Nielsen er internatet en livslang drøm, der snart går i opfyldelse. De nye lokaler i Østerlars byder velkommen til de første dyr d. 29. september, og 1. oktober kan bornholmerne igen adoptere kat eller kanin fra Dyrenes Beskyttelse på Bornholm.

Det er drive internat er drømmejobbet over dem alle. Både min mand og jeg er uddannet dyrepassere og vi har altid passet og plejet dyr både i vores privatliv og vores arbejde. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, fortæller Lone Bendixen Nielsen, Internatleder på Bornholms Internat.