Pelle

Nyfødt hvalp skambidt

Ud af de 16 dansk-svenske gårdhunde var særligt én af hvalpene i dårlig stand. Hvalpen var blevet bidt voldsomt i hovedet af en af de andre voksne hunde, og personalet var derfor meget bekymrede for den lille hvalp.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Der ventede Dyrenes Beskyttelse en ubehagelig overraskelse, da de for nogle uger siden hentede 16 dansk-svenske gårdhunde. Hundene kom fra et ældre ægtepar, hvor opgaven var vokset dem over hovedet.

Da Nordjyllands Internat var ude at hente hundene, opdagede de, at én af hvalpene havde voldsomme bidskader i hovedet. Den lille hvalp var ikke mere end 2 uger, og internatmedarbejderne blev derfor meget bekymrede.

- Han var fuldstændig deform i hovedet, så i første omgang tænkte vi, at han måske var født med den deformitet. Vi var heller ikke sikre på, at han ikke ville klare den, fordi det så så voldsomt ud, men så fortalte ejerne, at én af de andre hunde havde haft fat i ham, da han ikke var ret gammel, og det var derfor bidskader, fortæller Cathrine Cocks, internatmedarbejder på Nordjyllands Internat.  

Dyrlægen var positiv

Tilbage på Nordjyllands Internat tog dyrlægen og personalet imod de mange hunde. Den skambidte hvalp kom selvfølgelig til dyrlægen som den første, og heldigvis var dommen positiv.

- Vi var virkelig bekymrede, så da dyrlægen tjekkede ham og kom med sin vurdering af ham, faldt der en sten fra vores hjerter. Han har ikke umiddelbart taget mere skade, end at han kan komme sig og få det godt. Det var virkelig en god nyhed at få midt i alt kaosset med at flytte de mange hunde ind, fortæller Cathrine Cocks.

Tæven blev døbt Pusle og hendes tre hvalpe kom til at hedde Pelle, Palle og Prik. Det er Pelle, der er blevet bidt, men trods den turbulente start på livet, ser det ud til, at hvalpene udvikler sig, som de skal.

Operation i vente

Pusle var meget stresset og skræmt og for at give hende og hvalpene totalt ro, er de nu sendt i pleje ved Nordjyllands Internats erfarne hundeplejemor. Her er der lagt en komplet plan i samarbejde med internatet for både foder, vægt, socialisering og dyrlægebesøg. Heldigvis har hvalpene det rigtig godt og udvikler sig, som de skal. 

Når Pelles søskende at gamle nok til at finde nye hjem, skal Pelle opereres, inden han selv skal finde sig en ny familie. Pelle skal have rettet huden i hans hoved, så han bedre kan lukke begge øjne og ikke kommer til at gå med konstant risiko for infektioner. 

- Lige nu leger hvalpene rigtig meget, så for at der ikke går hul på operationssåret, når han har været ved dyrlægen, venter vi med at rette huden i hans hoved, til de andre er rejst. På den måde får han lov til at nyde tiden med sine søskende, uden at skulle holdes i ro, siger Cathrine Cocks.