Dansk-svensk gårdhunde

Nyt hjem til den sidste dansk-svensk gårdhund

16 dansk-svensk gårdhunde blev i december måned indleveret hos Dansk Dyreværn Århus og Nordjyllands Internat. Hundene har gennemgået en utrolig udvikling i deres tid på internaterne og lige inden den sidste hund blev adopteret fra viste det sig, at hun gemte på en hemmelighed.

Skrevet af:
Stine Fredberg

Der har været travlt hos Dansk Dyreværn Århus. I december ankom seks hunde fra en sag med i alt 16 dansk-svensk gårdhunde, der havde brug for dyrlæge, træning og masser af kærlighed. 

De 16 dansk-svensk gårdhunde kommer fra et hjem, hvor et ældre ægtepar gennem mange år har avlet racen, men da der opstod sygdom i den nære familie, henvendte ægteparret sig til Dyrenes Beskyttelse for at få hjælp til de mange hunde.

Et stort arbejde ventede

Det var meget stressede og nervøse hunde, der ankom til internatet i starten af december. De havde alle gået sammen, selvom det ikke var dem alle, der var lige glade for hinandens selskab. Derfor ventede et stort arbejde med at gøre alle seks hunde klar til nye familier.

Som en del af det arbejde skulle hundene stille og roligt introduceres for nye ting. Det var blandt andet græsplænen, der gjorde de seks dansk-svensk gårdhunde utrygge i starten, og første gang der blev åbnet op ud til den indhegnede græsplæne, havde de kun mod til at sidde inde og kigge ud. 

Efterhånden som de blev præsenteret for den igen og igen, turde de også udforske den og efter nogle uger, var der sket så stor en udvikling, at de kom løbende i fuld fart, så snart der blev åbnet op ud til indhegningen.

- Hvalpene Marley og Melvin har opholdt sig meget inde ved vores telefondamer. Derinde er der mange forskellige lyde – en telefon der ringer, en støvsuger der kører, en dør der åbnes og en der stikker hovedet ind. På den måde har de små hvalpe vænnet sig til en masse forskellige lyde og lært, at de ikke er farlige, siger Rolf Nordentoft, Internatleder ved Dansk Dyreværn Århus.

Lucy gemte på en hemmelighed

Det var ikke svært at finde nye familier til de seks dansk-svensk gårdhunde. Særligt de to hvalpe, Marley og Melvin, modtog internatet mange ansøgninger på.
I starten af januar var det derfor kun 8-årige Lucy, der sad tilbage på internatet, og heldigvis for det, for til alles store overraskelse gik Lucy pludseligt i fødsel. Selv dyrlægen havde ikke opdaget, at den ældre tæve var drægtig, men fødslen forløb uden problemer og en tævehvalp kom til verden.

- Nu opholder Lucy og hendes hvalp Lillie sig hos en plejefamilie, hvor de skal være, indtil Lillie fylder otte uger. Der er allerede fundet nye kærlige familier, som de skal flytte ud i, når hvalpen er stor nok til at klare sig uden sin mor, siger Rolf Nordentoft og fortsætter: 

- Lillie skal blive ved plejefamilien og så flytter Lucy ind til en af vores kollegaer, så det er helt perfekt.