Børn modtager undervisning i tipi
Dyre- og Naturskolen i Tranbjerg er et undervisningstilbud til skoler og institutioner, og hen over sommeren har der allerede været fem forløb for lokale SFOer. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Nyt initiativ: Børn lærer dyrenes sprog på internatet

Dyre- og Naturskolen er netop åbnet på Dyrenes Beskyttelses internat i Århus, hvor børn i alderen 3-12 år kommer på besøg på internatet og ud i naturen. Helt gratis. Bag initiativet står Dyrenes Beskyttelse med opbakning fra QATO Fonden, Karen Krieger-Fonden samt Friluftsrådet

Skrevet af:
Søren Krogsgaard

Et nyt tilbud for børn i alderen 3-12 år er startet op hos Dyrenes Beskyttelse Århus. Dyre- og Naturskolen inviterer børn til ’En dag på dyreinternatet’ – helt gratis.

Gennem en tur rundt på dyreinternatet lærer børnene om omsorg og pasning af dyr, dyreredning og samarbejde, som tilsammen skaber øget empati til glæde for både dyr og børn.

- Dyreriget er en helt forunderlig verden, man får indblik i, når man åbner op for dyrenes sprog. Som mennesker kan det være med til at præge os gennem hele livet, hvis vi allerede fra barnsben får en forståelse for, hvordan dyrene kommunikerer, og hvad de fortæller os. Kæledyr såvel som vilde dyr i naturen. For alle dyr har behov, som de fortæller os om, hvis bare vi ’lytter’ godt efter, siger Bue Kjær Monrad, projektleder for Dyre- og Naturskolen.

Dyre- og Naturskolen i Tranbjerg er et undervisningstilbud til skoler og institutioner, og hen over sommeren har der allerede været fem forløb for lokale SFOer.

- Det er tydeligt, at det kan noget helt særligt, at vi inviterer børnene indenfor på internatet og udenfor i naturen, hvor de får lov at interagere med dyrene, og opleve hvordan dyrene kommunikerer med os og med hinanden. Den oplevelse får man ikke i et klasseværelse, siger Bue Kjær Monrad.

Efter sommerferien rykker skolen ud på festivaler og for at møde børn i Aarhus-området. Herefter kommer de rundt på skolerne i efteråret, hvor de vil have dyreambulancen med og fortælle om mødet mellem dyr og mennesker.

Dyre- og Naturskolen er drevet af Dyrenes Beskyttelse med en fastansat projektleder og fem frivillige til at stå for den daglige drift. Initiativet får økonomisk støtte fra QATO Fonden, Friluftsrådet og Karen Krieger-Fonden.