Ukrainske flygtninge har taget deres kæledyr med
Foto: Milos Bicanski / We Animals Media

På flugt på fire ben

Knap tre millioner er på flugt fra krigen i Ukraine. De fleste af dem har kun fået det allermest nødtørftige med. Og for mange gælder det også deres kæledyr.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Flere millioner ukrainere er på flugt siden krigen i Ukraine brød ud for tre uger siden. Primært kvinder og børn flygter med deres vigtigste ejendele pakket hastigt i kufferter, poser og tasker. Og flere af dem har også en hund i favnen eller måske en kat i en transportkasse. 

Krigens ofre er både to- og firbenede, og for mange kæledyrsejere på flugt kan kæledyret være en trøst og et fast holdepunkt. For krigens børn på flugt kan mødet med en hund være et tiltrængt øjeblik, hvor de kort glemmer krigens rædsler og kan fokusere på at lege med hunden, klappe den og give den en godbid. 

Langt størstedelen af de ukrainske flygtninge tager til nabolandet Polen. 

To små hunde ved den polsk-ukrainske grænse ved Medyka, Polen.

Foto: Milos Bicanski / We Animals Media

 

Flere flygtninge i den polske grænseby Medyka har et kæledyr med på flugten. Pigen måtte flygte med det allermest nødvendige, og det var hendes hund. 

Credit: Milos Bicanski / We Animals Media

 

Ikke kun hunde, men også andre kæledyr kommer med på flugt. Her en pige, der taler med sin fugl, mens de venter på banegården i Krakow, Polen. 

Credit: Milos Bicanski / We Animals Media

 

En dreng fordriver ventetiden på banegården i Krakow med at lege med sin dværghamster. Banegården er omdannet til opholdssted for ukraniske flygtninge, der her kan få mad, et varmt sted at sove og gratis togbilletter. 

Credit: Milos Bicanski / We Animals Media

 

I grænsebyen Medyka bliver en lille hund transporteret i en rygsæk. 

Credit: Milos Bicanski / We Animals Media

 

En ung pige venter på afgang i bussen til Østrig. Hendes far og bror måtte blive i Ukraine for at kæmpe mod den russiske invasion, så kælerotten er pigens rejsefælle. 

Credit: Milos Bicanski / We Animals Media

 

En ukrainsk pige havde ingen transportkasse til sin kat, da hun flygtede, så hun improviserede og bruger nu en papkasse. 

Credit: Milos Bicanski / We Animals Media

 

En ukrainsk kvinde er sammen med sin hund på vej til flygtningelejren i den polske grænseby Medyka. 

Credit: Milos Bicanski / We Animals Media

Følg med i arbejdet for krigens dyr

Vi har samlet alt den relevante information om hjælpen til krigens dyr på ét sted. Her kan du finde de seneste nyheder og de oftest stillede spørgsmål. Du kan også støtte kampen for dyrene. 

Læs mere her