opmærksomme grise

På mærkerne for tilliden

Mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” er Danmarks bedst kendte og mest troværdige dyrevelfærdsmærke ifølge en undersøgelse fra YouGov foretaget for Dyrenes Beskyttelse i juli 2020. Det er en tillidserklæring fra forbrugerne, som vi i Dyrenes Beskyttelse er meget stolte af, vel vidende at det forpligter.

Skrevet af:
Johanne Gabel

På den ene side er der en række landmænd, der lægger mange ekstra kræfter i at give dyrene et bedre liv i produktion. På den anden side er der forbrugerne, som betaler den ekstra pris for netop at give dyrene den dyrevelfærd, som mærket garanterer.

Dyrenes Beskyttelses navn står på mærket som garant for, at enderne mødes. Altså at råvarerne med den højere dyrevelfærd bliver til de produkter, som forbrugerne betaler mere for, fordi varen er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Her er det afgørende, at alle virksomheder, som bruger mærket, har fuldstændig styr på forløbet fra råvare til det færdige produkt, der passerer kasseapparatet med mærket på. Derfor indførte Dyrenes Beskyttelse i 2017 særlige krav om blandt andet en stringent egenkontrol, så det til enhver tid kan dokumenteres, at mængden af producerede varer svarer til mængden af råvarer.

De virksomheder, der bruger mærket, har taget rigtig godt imod kravene og efterlever dem i den helt rigtige ånd. Fordi de ved, at det er med til at underbygge mærkets troværdighed, som i sidste ende er lig med værdien af mærket for såvel forretningen som for dyrene – og for forbrugerne.

Stor tak til alle, der hver dag er på mærkerne for tilliden og til alle jer, der køber ind i bedre dyreliv.

Vil du vide mere?

Du finder mærket " Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" på en lang række produkter, som kommer fra dyr, der har levet med bedre dyrevelfærd.
Bliv klogere på mærket og på, hvordan du sikrer bedre dyrevelfærd på menuen