Hunde har det også varmt om sommeren

Pas på kæledyrene i sommervarmen

Sommervarmen er igen kommet til Danmark, og uanset hvilket kæledyr man har i hjemmet, er det vigtigt at tage ekstra hensyn, når temperaturen stiger. Alt fra skygge til et badebassin kan hjælpe dyrene med at holde de højere temperaturer ud.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

De varmere temperaturer er ikke lige gode for alle. Kæledyrene lider under sommervarmen, og derfor opfordrer Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, til, at man tager sine forbehold og sørger for afkøling af familiemedlemmerne med pels eller fjer.

- Først og fremmest gør dyreejere klogt i at undgå aktiviteter midt på dagen, hvor temperaturen er højest, og underlag som særligt asfalt er brændende varme. Det er vigtigt, at aktiviteterne kun foregår om morgenen eller om aftenen, så temperaturen er faldet, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Skab skyggehygge for dit kæledyr

For alle kæledyr gælder det, at der altid skal sørges for fri adgang til rigeligt skygge. Det gælder både for hunde og katte, men også kaniner, marsvin og andre dyr, der holdes på begrænset plads.

- Kaniner, marsvin og andre dyr på begrænset plads kan netop få problemer om sommeren, da de ikke altid har mulighed for at søge skygge. Det gælder også tamfugle såsom undulater. Undulater viser, at de har det varmt, ved at sidde med åbent næb og holde vingerne ud fra kroppen. Hvis man skal køle sine fugle, kan en vandforstøver være en god løsning, hvis fuglene er trygge ved det. Den kan bruges til fjer, ben og fødder på fuglen, siger Jens Jokumsen og fortsætter:

- For hunde kan et badebassin i haven være en rigtig god ting, men hvis man ikke har en have, kan man blande hundens foder med vand og fryse det til is i passende blokke. På den måde køler det hunden, samtidig med at der er en hyggelig aktivitet, siger Jens Jokumsen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at solen bevæger sig meget i løbet af en dag. Så det kan godt være, at du har efterladt din kanin eller marsvin i skyggen, men i løbet af en dag har skyggen nået at rykke sig en hel del, og så er dyret i fare.

Derfor er det vigtigt at forsyne løbegårde med et halvtag, parasoller eller lignende, så dyrene altid kan komme i skygge, få afkøling og have adgang til masser af frisk vand.

De fem forholdsregler

  1. Altid adgang til skygge i form af halvtag, parasol el. lignende.
  2. Altid adgang til masser af frisk vand.
  3. Undgå den lange gåtur midt på dagen.
  4. Badebassin til hunden.
  5. Solcreme, hvis kæledyret har tynd pels eller bar hud nogle steder.