Artikel, 17. november 2021

Pelles hale blev fundet to dage før ham

I efteråret blev der gjort et makabert fund ved Viborg. En person fandt en hale fra et dyr, muligvis en kat, liggende på jorden uden spor af katten. Heldigvis besluttede vedkommende at lede efter katten, og to dage senere fandt de Pelle i et skur.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Pelle

En hale skal sidde fast på halens ejer. Det kan de fleste nok blive enige om. Det var derfor et skræmmende fund, som dukkede op i starten af oktober, da en person fandt en pelset hale liggende på jorden.

Halen var umiddelbart fra en kat, og den så forholdsvis frisk og fin ud. Derfor besluttede personen at lede efter katten, så den kunne komme til dyrlægen og få hjælp, hvis den havde brug for det. Efter to dages søgen blev katten fundet i et skur, skræmt og bange. Halestumpen var i dårlig stand, så heldigvis skyndte vedkommende at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp.

Indlagt på Viborg Internat

Katten, som fik navnet Pelle, blev hurtigt fragtet til Viborg Internat, hvor den kunne komme til dyrlægen med det samme.

- Da vi fik undersøgt Pelles halestump, stod det klart, at den var helt gal med ham. Der var infektion i halen og vi var derfor nødt til at amputere den ret højt oppe, da der ellers ville gå mere infektion i området omkring halen, end der allerede var. Dem, der indleverede Pelle, spurgte, om vi kunne sy hans hale på igen, men det var desværre ikke muligt i denne situation, forklarer Lise Svejgaard, internatleder ved Viborg Internat.

Heldigvis gik operationen rigtig fint. Pelles hale er helet og kommer sig rigtig godt. For at hjælpe ham med at komme sig fik han dagligt laserbehandling, som hjalp ham med at hele såret bedre. På den måde kommer Pelle sig hurtigere og bliver klar til at få et nyt og kærligt hjem.

Et clean cut

Pelle var meget skræmt, da han først ankom til Viborg Internat. Her gemte han sig meget og trykkede sig til bordet, men han er allerede ved at blomstre mere op. Så til trods for hans forsigtighed, bliver han mere og mere modig, som tiden går.

- Pelle var meget bange, da han først kom til internatet, men det er meget bedre nu. Vi talte med en anden dyrlæge, som angiveligt skulle have kigget på halen og mente, at den er afrevet med et meget clean cut. Derfor ved vi med sikkerhed, at han ikke er påkørt af en bil, men enten er gået i en fælde eller har fået halen revet af, af et menneske. Det er dog meget svært at sige, og vi kan bare konstatere, at det kun er Pelle, der med sikkerhed ved, hvad der er sket med hans hale, fortæller Lise Svejgaard.

Til trods for den traumatiske oplevelse er Pelle en fantastisk kat, som sagtens kan klare sig uden sin hale.