Politifolk kåret til Årets Dyreven 2017

Politifolk kåret til Årets Dyreven 2017

Når dyr på Midt- og Vestsjælland har brug for politiassistance, så er hjælpen nær. En hjælp så kompetent, at den nu har resulteret i, at makkerparret fra Midt- og Vestsjællands politikreds, Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen, netop er blevet kåret som Årets Dyreven 2017 af Dyrenes Beskyttelse.

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse en "Årets Dyreven". Det sker, når foreningen uddeler Årets Dyreven-Hovedprisen og flere kategoripriser til danskere, som gør en helt speciel indsats for dyr og deres velfærd.

Årets Helt:
I denne kategori nomineres de kandidater, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene, og de kandidater, der har udført en spektakulær handling for at redde et eller flere dyr.

Årets Brobygger:
I denne kategori nomineres kandidater, der bidrager til at synliggøre den store værdi, dyr tilfører samfundet og på dyrs værdi generelt.

Årets Frontløber:
I denne kategori nomineres kandidater, der går foran og yder en ekstraordinær indsats i kampen for bedre dyrevelfærd i fødevareproduktionen.

Vinderne af Årets Dyreven 2017, Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fra Midt- og Vestsjællands Politi (foto: Dyrenes Beskyttelse)

Hvad enten det drejer sig om heste, katte eller som i dette forår 17 vanrøgtede hunde fra den såkaldte terpentinsag, så har politiassistenterne Per Jacobsen og Kamilla Blume Jørgensen været klar. De har i snart 10 år arbejdet sammen i dyreværnsenheden i Midt- og Vestsjællands Politikreds, hvor de har stået for dyreværnsarbejdet i kredsen. Deres vedholdenhed og store ekspertise på området har gennem tiden hjulpet mange dyr.

"I Dyrenes Beskyttelse oplever vi en god dialog og forståelse fra Per Jacobsen og Kamilla Blume Jørgensen, og sagerne i Midt- og Vestsjællands Politikreds bliver altid løst til UG, både hvad angår redningsarbejdet og den efterfølgende sagsbehandling. Per og Kamilla er altid det gode eksempel, vi fremhæver, når vi er i dialog med andre politikredse om fremtidens dyreværnsarbejde," siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis, om de nykårede Dyrevenner.

Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen fik inden overrækkelsen af prisen som Årets Dyreven også overrakt prisen som Årets Helt 2017.

De vandt også:

I kåringen som Årets Dyreven 2017 var Kamilla Blume Jørgensen og Per Jacobsen oppe mod de mod de kandidater, der havde trukket flest af befolkningens stemmer i dette års to øvrige kategorier: Årets Brobygger og Årets Frontløber.

Årets Brobygger hjælper hjemløses hunde

Hjemløse-Dyrlægerne fra København er blevet kåret til Årets Brobyggere. Dyrlægerne tilbyder gratis dyrlægehjælp til hjemløse i København. Hjemløse-Dyrlægerne har eksisteret i mere end 10 år og hjælper ikke kun hunde og mennesker, men sætter med deres arbejde fokus på værdien af den gode relation, som mennesker og dyr kan have med hinanden uanset position i samfundet. Hjemløse-Dyrlægerne udfører et stort arbejde både for hundene og de mennesker, som ejer dem.

Årets Frontløber sætter høje standarder for dyrevelfærden i vores fødevarer

Johanne Schimming, som driver Hegnsholt Hønseri ved Lejre, er blevet kåret til Årets Frontløber for sit kompromisløse fokus på dyrenes velfærd på sin gård. Hos Johanne går dyrene ude hele året. Med håndholdte metoder uden samlebånd og robotter har Johanne en daglig rutine, hvor alle processer er tilpasset dyrene og ikke omvendt.

Læs mere på Årets Dyreven