Artikel, 8. oktober 2018

RANDERSSAGEN: SÅDAN HAR MICKY DET I DAG

Sammen med 44 andre hunde, blev Micky fundet på en ejendom nær Randers, hvor hundene havde levet under kummerlige forhold. Ud over de 45 levende hunde blev også døde hunde fundet på ejendommen, og danmarks næststørste vanrøgtsag med hunde var en realitet. I morgen starter retssagen, og Mickys nye ejer vil følge den nøje.

Image of Anna  Dalgaard
Anna Dalgaard ,
Kommunikationsansvarlig for miljø og fødevarer
Del artiklen på:
Micky fra randersagen

For halvandet år siden blev 61 hunde fundet på en ejendom uden mad og vand. Nogle af hundene var i små bure mens andre havde mere plads.16 af dem blev fundet i plasticposer dræbt med riffel og gentagne slag i hovedet. Der er tale om Danmarks næststørste vanrøgtsag af hunde, kun overgået af den store Cocker Spaniel-sag fra 2015 med 91 vanrøgtede hunde fundet på Sydsjælland.

De 45 overlevede hunde fra ejendommen i Gjerlev blev overdraget til Dyrenes Beskyttelse, der placerede de mange hunde på henholdsvis internatet i Brande og i Nordjylland. Her blev samtlige hunde tilset, og der var ingen tvivl om, at alle var voldsomt vanrøgtede. Efter en måned med utallige behandlinger og særlig omsorg, blev de mange hunde så småt klar til at komme videre ud i nye kærlige hjem.


 

SKY OG MOTORISK UDFORDRET

Af de mere end 100 ansøgere, som ønskede at hjælpe hundene, blev Anette én af de heldige, der fandt sit ’perfect match’ og fik lov til at adoptere Micky. Men Micky var stadig voldsomt medtaget af den hårde opvækst, han havde haft i sine første 2,5 år.

”Da vi fik Micky hjem, var det en meget skræmt hund, der ikke ønskede nogen som helst form for kontakt med os. Han flygtede, når vi kom tæt på, og stadig efter lang tid sad han i et hjørne og rystede, når der kom gæster i huset,” fortæller Mickys nuværende ejer, Anette Kjeldsen, og fortsætter:

”Han kunne hverken gå ud og ind ad døre eller gå på trapper og hoppe op i sofaen. Motorikken var helt gal, og alting skulle tilgås meget forsigtigt, for ellers blev han enormt stresset.”

Udover motorikken er Micky stadig ved at lære helt basale ting som at spise tørfoder. Han har svært ved at tygge, fordi hans kæbefunktion ikke er trænet til at bide i tørt mad og bideben.

MED ROS OG KÆRLIGHED

I dag har Micky i den grad lært at gå på trapper og hoppe op i sofaen. Hans selvtillid er blevet markant bedre, blandt andet fordi han går til agility, som hjælper ham med balancen og lysten til at prøve nye ting. Micky har opnået stor tillid til sin familie, men:

”Det krævede masser af ros og kærlighed, før han fandt ud af, at vi ville ham det godt,” siger Anette og afslutter ”I dag er han til gengæld både kontaktsøgende, og elsker at blive nusset og kælet med. Min mand og jeg nyder at se ham spæne glad rundt, efter han har forsynet sig med mad og vand.”

Sammen med de andre ejere af hundene fra denne vanrøgtsag vil Anette møde op i retten i morgen for at følge nøje med i, om Mickys uretfærdige start på livet får konsekvenser.