dyreværnssager, rekord mange sager, vanrøgt, hunde, katte

Rekordhøjt antal dyr på internater

Kedelig rekord: Hver af de seneste 4 måneder har Dyrenes Beskyttelse oplevet rekordhøjt antal indleverede dyr på deres internater sammenlignet med tidligere år. Dyr må ikke blive en del af vores køb og smid væk-kultur, advarer foreningen, som kæmper med at finde nyt hjem til de mange dyr.

Skrevet af:
Katherina Petersen

Det har aldrig været så populært blandt danskerne at være kæledyrsejer, men bagsiden af medaljen kan mærkes på landets internater, som får indleveret et stort antal dyr, hvis ejere ikke kan eller vil tage sig af dem længere. Dyrenes Beskyttelse, som driver landets største netværk af internater, har i perioden juli-oktober i år modtaget 4485 dyr, hvilket er det højeste antal nogensinde.

Dyrene er blevet droppet, smidt ud, efterladt i papkasser eller overladt til den visse død. Nogle er blevet vanrøgtet, har ikke fået mad nok eller er ganske enkelt blevet ladt i stikken.

”Fælles for alle de mange katte, hunde, kaniner og marsvin, der lige nu er på vores internater, er, at de alle er blevet tilovers, har været uønskede, ikke har kunnet blive hos deres familier, har levet som herreløse og er blevet syge eller på anden vis har været i nød. Nogle af dem har virkelig nogle barske historier med i bagagen,” fortæller Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

Ejere svigter deres kæledyr

I 2013 modtog Dyrenes Beskyttelses internater 3285 dyr i perioden juli-oktober. Det tal er i år steget til 4485, altså en stigning på 37 procent på blot 3 år. Ifølge foreningen, skal forklaringen på stigningen findes flere steder.

”Vi oplever mange dumpede dyr, hvor ejerne ganske enkelt smider deres dyr ud, altså efterlader dem i kasser og tasker eller sætter dem på vores dørtrin. Men også dyreværnssager, hvor vi giver en ny chance til dyr, der er blevet fjernet fra ejere, som ikke kunne tage sig ordentligt af dem,” siger Jens Jokumsen.

Trængsel på landets internater

De mange dyr giver pladsproblemer på Dyrenes Beskyttelses internater, som lige nu kæmper med at finde nye hjem til de mange ekstra dyr. For at imødekomme problemet advarer foreningen mod, at man impulskøber kæledyr.

”Man skal grundigt overveje, om man har den tid, penge og ressourcer, det kræver at have dyr. Dyr må ikke bare blive en del af vores køb og smid væk-kultur. De er levende væsner, som kræver tryghed, omsorg og stabile rammer. Kan man ikke tilbyde det – også på længere sigt – så skal man nok ikke anskaffe sig et kæledyr,” siger han.

Ønsker man et nyt kæledyr, ser Dyrenes Beskyttelse gerne, at man overvejer at få det fra et internat. Lige nu sidder over 1200 dyr på Dyrenes Beskyttelses internater og venter på en chance til i et nyt hjem.