René Thurøe, frivillig dyreredder i Dyrenes Beskyttelse

René Thurøe: Derfor er jeg frivillig

René Thurøes hjerte banker for dyrene. Som frivillig dyreredder i Dyrenes Beskyttelse håndterer René mange sager hver eneste uge, der er med til at gøre en forskel for rigtig mange dyr i nød.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Hvad går dit frivillige arbejde ud på?

Jeg kører som frivillig dyreredder. Det betyder, at jeg arbejder sammen med vagtcentralen. Så når nogen ringer ind med sager til 1812, kører jeg ud og hjælper de dyr, det handler om. Jeg kører ud til alt fra egernunger til svaner, katte og hunde. Jeg har været med til at flytte svaner, hvis de er kommet et uheldigt sted hen, og redde katte og killinger og hente påkørte hunde. Det varierer utrolig meget, men det vigtigste for mig er altid at passe så godt på dyrene som muligt.

Hvorfor har du valgt at være frivillig i Dyrenes Beskyttelse?

Jeg har aldrig kunnet holde mig i ro og har altid haft gang i mange projekter, og dyr har altid været en del af mit liv. For nogle år siden, da min kone var syg, kørte jeg hver dag forbi sekretariatet på vej til Herlev Hospital. Min kone sagde, at jeg skulle gå ind at sige hej og præsentere mig selv. Så det gjorde jeg en dag, og siden begyndte jeg at køre som dyreredder. I første omgang kørte jeg ikke så meget, men da min kone døde, begyndte jeg at køre rigtig meget, og det har virkelig været skønt at kunne hjælpe dyr på den måde. Det er det dejligste job. Jeg har det så godt, når dagen er omme. Jeg er virkelig glad for jobbet og kan slet ikke lade være med at tage vagter for at hjælpe dyrene.

Hvad kan du godt lide ved arbejdet?

Jeg synes, at jeg gør en forskel. Jeg får det utrolig skidt, når folk behandler dyr dårligt, og jeg vil bare gerne hjælpe. For mig er der ikke forskel på, om det er en killing eller en rotte. Hvis dyret er i nød, så hjælper jeg det. Jeg synes, det er et fantastisk job, og jeg holder så meget af det. Det at hjælpe dyr er virkelig livet for mig.

 

Kunne du også tænke dig at blive frivillig dyreredder og hjælpe til med dyreredningsarbejdet i Danmark? Så kan du læse mere og ansøge her.

Glad for at læse artiklen?

... der er mere, hvor den kommer fra. Som medlem af Dyrenes Beskyttelse får du vores magasin leveret lige til postkassen, digitalt eller trykt, du vælger