Pindsvin
Billedet til venstre er ikke relateret til sagen.

Seks pindsvineunger fundet alene på en kirkegård

I efteråret blev fem pindsvineunger fundet på en kirkegård i nærheden af Randers. Kort efter at ungerne var hentet af Dyrenes Beskyttelses kredsformand, blev endnu en unge fundet samme sted. Alle de små unger blev kørt til Tranbjerg Vildtplejestation, hvor de opholdt sig, indtil de var klar til at blive genudsat i naturen.

Skrevet af:
Stine Fredberg

En besøgende på en kirkegård i nærheden af Randers opdagede i efteråret fem små pindsvineunger liggende ved siden af deres pindsvinemor, der ulykkeligvis var død.

Den opmærksomme kvinde ringede straks 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, der sendte den frivillige Områdeformand, Susanne Kjeldal Jensen, afsted for at hjælpe. Susanne fik hentet de små unger og kørt dem til Tranbjerg Vildtplejestation.

Endnu et opkald 

Her kunnet sagen være endt, men det gjorde den ikke. Kort efter de fem pindsvin var ankommet hos vildtplejeren, ringende telefonen til vagtcentralen endnu en gang. Kvinden havde fundet endnu en unge, og Kirsten Christensen, frivillig kredsformand, blev sendt afsted for at hente den sidste tilbageværende unge.

- Den lille unge var bange og den rystede meget. Pulsen var så høj, at jeg frygtede den ikke ville klare sig. Små pib kom fra den lille unge, da jeg kørte den til Tranbjerg Vildtplejestation, fortæller Kirsten Christensen, Kredsformand ved Dyrenes Beskyttelse. 

Den piggede unge klarede turen til Tranbjerg, hvor den blev genforenet med sine søskende på vildtplejestationen. Her blev ungerne passet af trygge og erfarne hænder, indtil de var kommet sig. 

Den ene af ungerne var desværre så medtaget, at den ikke klarede den, men de resterende unger kom til hægterne igen og kunne genudsættes i den fri natur.

Pindsvineunger forlader tidligt deres mor

Allerede omkring 6-ugers-alderen er det normalt for pindsvineunger at forlade deres mor. På daværende tidspunkt er ungerne kun en smule større end en tennisbold.

 Det er derfor normalt for pindsvineunger at klare sig selv uden sin mor i en tidlig alder, og de fem friske unger kunne derfor efter tids ophold på vildtplejestationen sættes ud i naturen igen.