Artikel, 20. september 2022

Sky og isolerede: 6 Chihuahuaer overdraget til Nordjyllands Internat

I slutningen af august modtager Nordjyllands internat 6 Chihuahuaer fra en hundeejer, som desværre har mistet både overblikket og overskuddet til at varetage alle sine hunde. Hundene er sky og har levet meget isoleret og der ligger derfor et stort arbejde for internatet, før de 6 chihuahuaer igen kan komme ud i nye hjem.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
chihuahua

Selvom Chihuahuaer er små, er de stadig en stor opgave at passe. Og netop opgaven med mange hunde i hjemmet, blev for stor en mundfuld for en hundeejer, og hun har derfor frivilligt afleveret 6 hunde til Nordjyllands Internat.

Hundene har passet sig selv, de har aldrig været udenfor en dør, aldrig haft sele på, aldrig været i kontakt med andre mennesker end ejer – og så har de været vant til at komme af med urin og afføringer på diverse aviser rundt i huset og er derfor ikke renlige.

Sky og isolerede

Hundene er sky, nervøse og utrygge – og det er de fordi de har levet totalt isoleret fra omverden. Det kræver derfor et stort stykke arbejde fra internatets side af i forhold til socialisering og tilvænning af generel håndtering.

- Da hundene ankommer, kan vi hurtigt se, at de er meget sky og i dårlig foderstand – og med den information vi har fået, er der ikke noget at sige til, at hundene er så skræmte, fortæller Karina Fisker, internatleder på Nordjyllands Internat.

Heldigvis er hundene ikke aggressive, så allerede der er internatet hjulpet godt på vej. Men hver eneste gang de skal opleve noget nyt, såsom at få sele på, eller blive mærket på og nusset, så er det i sig selv en stor overvindelse. Derfor har internatet lavet en konkret håndterings – og socialisering plan for hundene, så de er sikre på at hele forløbet tages i små steps og at hundene udvikler sig i en positiv retning.

Uhensigtsmæssig avl og genoptræning

Det er dog ikke kun det mentale, som hundene skal genoptræne. Deres fysiske form er også dårlig, da de fleste af dem er avlet gennem uhensigtsmæssig avl. Det kan give fysiske udfordringer som kræver en del træning.

- Vi fik selvfølgelig dyrlægetjekket de 6 små chihuahuaer som det første, og heldigvis er deres tilstand okay, taget situationen i betragtning. Vores fokus er derfor nu på masser af håndteringstræning og socialisering, samt at de skal opbygge en bedre fysisk form. Vi har en dygtig hundemassør tilkoblet internatet, som hjælper os med at mærke dem efter. Derudover får de skånekost, så deres små maver langsomt kan vende sig til at få mad igen, afslutter Karina Fisker.

Hundene hedder Prop, Rolig, Berta, Bumbo, Donna og Balou, og de vil løbende komme til adoption efterhånden som de bliver klar til det.