chihuahua

Sky og isolerede: 6 Chihuahuaer overdraget til Nordjyllands Internat

I slutningen af august modtog Nordjyllands Internat 6 Chihuahuaer fra en hundeejer, som desværre havde mistet både overblikket og overskuddet til at varetage alle sine hunde. Hundene var sky og havde levet meget isoleret. Der lå derfor et stort arbejde foran internatet, før de 6 chihuahuaer igen kunne komme ud i nye hjem.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Selvom Chihuahuaer er små, er de stadig en stor opgave at passe. Og netop opgaven med mange hunde i hjemmet blev for stor en mundfuld for en hundeejer, som derfor frivilligt valgte at aflevere sine 6 hunde til Nordjyllands Internat.

Hundene havde passet sig selv, aldrig været uden for en dør, aldrig haft sele på, aldrig været i kontakt med andre mennesker end ejeren – og så havde de været vant til at komme af med urin og afføring på diverse aviser rundt i huset og var derfor ikke renlige.

Sky og isolerede

Hundene var sky, nervøse og utrygge – og det var de, fordi de havde levet totalt isoleret fra omverdenen. Det krævede derfor et stort stykke arbejde fra internatets side i forhold til socialisering og tilvænning af generel håndtering.

- Da hundene ankom, kunne vi hurtigt se, at de var meget sky og i dårlig foderstand – og med den information vi havde fået, var der ikke noget at sige til, at hundene var så skræmte, fortæller Karina Fisker, internatleder på Nordjyllands Internat.

Heldigvis var hundene ikke aggressive, så allerede der var internatet hjulpet godt på vej. Men hver eneste gang, hundene skulle opleve noget nyt, såsom at få sele på eller blive mærket på og nusset, var det i sig selv en stor overvindelse. Derfor måtte internatet lave en konkret håndterings- og socialiseringsplan for hundene, så de var sikre på, at hele forløbet blev taget i små steps og at hundene udviklede sig i en positiv retning.

Uhensigtsmæssig avl og genoptræning

Det var dog ikke kun det mentale, hundene skulle genoptræne. Deres fysiske form var også dårlig, da de fleste af dem var avlet gennem uhensigtsmæssig avl. Det kan give fysiske udfordringer, som kræver en del træning.

- Vi fik selvfølgelig dyrlægetjekket de 6 små chihuahuaer som det første, og heldigvis var deres tilstand okay, situationen taget i betragtning. Vores fokus var derfor på masser af håndteringstræning og socialisering, samt at få opbygget en bedre fysisk form. Vi havde en dygtig hundemassør tilkoblet internatet, som hjalp os med at mærke dem efter. Derudover fik de skånekost, så deres små maver langsomt kunne vænne sig til at få mad igen, afslutter Karina Fisker.

Hundene hedder Prop, Rolig, Berta, Bumbo, Donna og Balou, og er alle sidenhen blevet adopteret.