En større sag med 23 kaniner ankom i påsken til Roskilde Dyreinternat. Kaninerne var ikke blevet passet ordentligt igennem lang tid, da opgaven var vokset ejeren over hovedet. Foto: Carina Løkkegaard, Dyrenes Beskyttelse.

Slem dyreværnssag: 23 kaniner indleveret

En større sag med 23 kaniner ankom i påsken til Roskilde Dyreinternat. Kaninerne var ikke blevet passet ordentligt igennem lang tid, da opgaven var vokset ejeren over hovedet. Heldigvis ønskede hun det bedste for kaninerne og indleverede dem derfor til Dyrenes Beskyttelse.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Hele 23 kaniner er flyttet ind på Roskilde Dyreinternat, efter at den tidligere ejer selv kontaktede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp til at få kaninerne indleveret til dyreinternatet i Roskilde. Kvinden havde ikke selv overblik over, hvor mange kaniner hun havde i sit hjem, men hun var klar over, at de ikke havde det godt.

Dyrenes Beskyttelses frivillige kredsformænd, Diana og Maria, tog derfor straks ud til kvindens hjem for at tage en snak med hende om hendes kaniner og finde ud af, om hun kunne beholde kaninerne, hvis hun fik hjælp, eller om de skulle overdrages til Roskilde Internat.

- Det viste sig, at der var 36 kaniner, da de alle sammen blev samlet sammen og sat i transportkasser. I første omgang blev de tilset af en dyrlæge på Taagemose Dyreklinik, hvor deres tilstand blev vurderet hver især. Desværre var 13 af kaninerne i så dårlig stand, at de ikke kunne få et godt og velfungerende liv, så dem måtte vi sige farvel til, men resten af kaninerne kunne heldigvis behandles, siger Diana, frivillig kredsformand i Storstrøm.

De kaniner, der blev aflivet, havde primært voldsomme infektioner i øregangene, ødelagte tænder, voldsomme hud- og pelsproblemer samt øjenproblemer.

Frisør og negleklip

De resterende 23 kaniner flyttede efter første dyrlægetjek ind på Roskilde Internat, hvor de skulle igennem forskellige behandlinger for at blive klar til at finde nye, kærlige hjem.

- Kaniners tænder vokser hele deres liv, men hvis en kanin fodres korrekt og får den mængde hø og græs de har brug for, så bliver tænderne naturligt slebet. Disse kaniner har ikke haft adgang til korrekt foder, og derfor var en del af dem for lange, siger Carina Løkkegaard, internatmedarbejder i Roskilde.

Alle kaninerne fik ordnet deres kløer, og mange af dem fik også klippet deres pels, som var helt filtret og knudret. Det har været en lang og tidskrævende proces at klippe 23 kaniner, da det tager to internatmedarbejdere mindst 30 minutter at klippe en kanin.

- Vi lavede en plan i første omgang, hvor vi vurderede alle kaninernes tilstand og så klippede dem, der var værst først, og arbejdede os ned i rækken derfra. Det har været en stor fornøjelse at se dem udfolde sig i deres nye løbegårde og se, hvor glade de er, og hvordan de nyder livet nu, siger Carina Løkkegaard.

Kaninerne kommer løbende til adoption, men grundet pladsmangel er otte kaniner flyttet til Fyns Internat og fire er flyttet til Nordjyllands Internat. De 11 kaniner på Roskilde Internat er alle sammen unger. De er derfor ikke klar til at finde nye hjem endnu, men så snart de er gamle nok, kommer de til adoption. De resterende på Fyns Internat og i Nordjylland er ved at blive kastreret og steriliseret, men så snart de blevet friske ovenpå operationerne skal de også finde nye hjem. 

 Kaninerne vil få nye hjem gennem deres respektive internater.