Ællinger reddet fra katte

To små ællinger på afveje

I juli kom to små ællinger i knibe, da de blev samlet op af to katte i et hus i Valby. Heldigvis opdagede Katja, at hendes katte var ude på ballade og fik de to ællinger reddet i sikkerhed, mens hun ventede på Dyreredderen fra Dyrenes Beskyttelse.

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

En dejlig, varm sommerdag i juli, fik Katja fra Valby sig en overraskelse, da hendes kat kom ned i kælderen og afleverede en ælling. Da hun ikke kunne se den anden kat, gik hun ud i haven for at se efter den, og til sin forbavselse lå katten i haven og baskede til en anden lille ælling. Katja kendte heldigvis til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, som straks sendte dyreredderen Steffen ud for at se til dem.


Da Steffen ankom til Katjas hus, blev han mødt med smil og vink ude i karporten. Katja viste ham indenfor, hvor de to små ællinger lå i en flamingokasse. Hun havde givet dem vand og græs, og sørger for at de var i sikkerhed. Hun havde også sat en net kurv over, så kattene ikke kunne få poterne i ællingerne igen.

FLYTTET UD TIL EJBY MOSE

I kassen sad de lige så fint og samlede kræfter efter deres turbulente dag. Dyreredder Steffen undersøgte ællingerne og konstaterede at de begge to havde det fint, selvom den ene var lidt passiv og træt. Ællingernes redning havde nok været, at de sad stille og ikke hoppede rundt. En passiv ælling er ikke lige så sjov som en frisk for en nysgerrig kat.  

 

Katja boede ikke i nærheden af søer eller andre grønne arealer. Derfor besluttede Steffen, at ællingerne skulle køres ud til Ejby mose i Glostrup, hvor der er masser af natur, og størst chance for at overleve. Grunden til at Steffen besluttede, at det var et godt sted at sætte ællingerne ud, var fordi der var andre ænder med ællinger i samme størrelse. Steffens håb var, at en andemor fandt dem og tager ællingerne til sig som sine egne.

Steffen så ud over søen og grinte: ”Andemor kan ikke altid huske, hvor mange ællinger hun har, så plus minus to er fint nok. Hun tager dem forhåbentligt til sig”.

EN NY ANDEMOR

Ællingerne blev sat ud i søen, hvor deres chance for overlevelse var højst. For ikke nok med, at der var andre ællinger på samme størrelse, så er der også en masse siv de kunne gemme sig i, og en bred hvor de kan gå op og ned, så de ikke drukner. Det er derfor ofte i Ejby mose at ællinger bliver sat ud.

På vej væk fra søen, sad Steffen og smilede. Selvom det er op til naturen om ællingerne overlever eller ej, har han gjort deres chancer væsentligt større.