Artikel, 3. januar 2022

Små skridt mod fremtidens zoo

2021 var et vildt år for Dyrenes Beskyttelse. Blandt andet fortsatte kampen for at få zoologiske haver til at hjælpe nødstedte dyr fra hele verden. Tigeren Keni viste vejen.

Image of Søren Krogsgaard
Søren Krogsgaard,
Pressechef
Del artiklen på:
Tiger

2021 hos Dyrenes Beskyttelse

2021 var et begivenhedsrigt år for kampen for bedre dyrevelfærd.
I anledningen af årsskiftet kigger vi tilbage på nogle af højdepunkterne i en serie af korte artikler

 

Udsultet, med et sår i pelsen og meget stresset. Tigeren Keni var i en sølle forfatning, da han blev reddet ud af sit livslange mareridt i et spansk cirkus. Men heldigvis blev Keni reddet af den hollandske dyrevelfærdsorganisation AAP, Animal Advocacy and Protection, og i sommers kom han til Knuthenborg Safaripark på Lolland, som i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse har bygget Europas største tigeranlæg. Her lever Keni nu et værdigt liv, hvor han blot skal være tiger resten af sine dage.

Fremtiden zoo har plads til nødstedte dyr
Flere og flere lande i Europa indfører forbud mod at have vilde dyr i cirkus. Det er en meget glædelig udvikling, men det medfører også, at en masse udslidte cirkusdyr bliver hjemløse.

Derfor vil Dyrenes Beskyttelse fortsætte arbejdet med at finde nye hjem, hvor dyrenes velfærd er øverst på agendaen. Og i den forbindelse er det oplagt, at zoologiske haver, som jo har erfaringen og ekspertisen i at passe eksotiske dyr, også vil tilbyde nødstedte dyr et permanent hjem. De zoologiske haver bør påtage sig ansvaret med at hjælpe nødstedte dyr fra hele verden, så de opfylder deres rolle, ansvar og pligt om at tage sig af de nødstedte vilde dyr.