Artikel, 18. marts 2020

Sociale Dora blev skolekat

Katten Dora har været adopteret af flere forskellige familier i sit korte liv. Da Nordjyllands Internat fik Dora tilbage for anden gang, måtte de finde en alternativ løsning for at give Dora et blivende hjem.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Dora er en særlig kat, med et helt enormt behov for socialt samværd

I 2016 fik Nordjyllands Internat en meget social kat ind. Katten fik navnet Dora, og umiddelbart var det en let sag at finde et nyt hjem til katten, da den tog imod alle besøgende med masser af kattekys og spinderi.

Det skulle dog vise sig, at det blev alt andet end let at finde det rigtige hjem til Dora.

Dora the explorer

Dora blev som forventet hurtigt adopteret ud til en kærlig familie. Der viste sig dog et problem, som ingen havde forudset.

Problemet var at Dora stak af. Hun stak dog ikke almindeligt af, men hvis hun mødte et menneske på sin vej som hilste på hende, så fulgte hun dem simpelthen hele vejen hjem. Og det var ligegyldigt hvor langt væk de boede, Dora fulgte glad med.

Dora fik derfor et nyt hjem, ved et par som bor langt ude på landet. Alle forudså at det ville fungere, i og med der var så langt til den nærmeste nabo, men allerede efter et par måneder kom Dora retur. De mange km skræmte ikke den sociale kat. Hun bevægede sig gerne ud på flere km lange ture, bare for at være sammen med dem hun mødte på sin vej.

Skolekatten Dora

I Nordjylland ligger Nr. Vesterskov. Nr. Vesterskov er et bo og dagtilbud for unge med særlige behov. Det det primært de unges selvværd som er i centrum. Anne Sofie som er elev på skolen, kommer ofte på Nordjyllands Internat og elsker at besøge kattene. Netop disse besøg gav personalet på Nordjyllands Internat en idé.

Internatet kontaktede derfor Nr. Vesterskov, for at høre om de kunne være interesserede i at få Dora på prøve, for at se om hun ville trives derude. Nr. Vesterskov ligger mellem skov og marker, og der er altid masser af mennesker hun kan snakke med. Dora flyttede derfor ud på skolen i starten af december 2019.

”Det går godt med Dora. Hun er en speciel kat, så en del af de unge skulle lige vænne sig til, at hun sprang på deres skulder, eller ofte sad klar ved døren når den blev åbnet. Men hun bringer utrolig meget glæde til vores unge”, fortæller Karen Gadensgaard, leder af Nr. Vesterskov skole.

Dette hjem viste sig at være Doras drømmehjem. Hun stortrives og nyder virkelig de mange mennesker som er omkring hende. På Nr. Vesterskov får Dora virkelig tilfredsstillet sit store behov for menneskekontakt, samtidig med at hun hjælper de unge i deres hverdag. Karen afslutter:

”En del af vores unge kan være udfordret når det drejer sig om nærvær og kontakt, både ift. at give og tage imod. Det kan have forskellige årsager, men fælles for næsten alle er at den uforpligtende nære kontakt til et dyr som f.eks. Dora en stor gave. Og så nyder Dora virkelig den alt den opmærksomhed hun får. Vi er meget glade for hende”.

  • Del artiklen på: