Artikel, 7. september 2020

Sommervennerne redder killingernes liv

Sommer efter sommer bugner Dyrenes Beskyttelses internater med svigtede katte og killinger. I juli 2020 var der dobbelt så mange killinger i Dyrenes Beskyttelses varetægt sammenlignet med året før. Heldigvis valgte hele 7.680 at blive sommerven i år og på den måde støtte de mange svigtede killinger.

Image of Marie  Hougaard
Marie Hougaard,
Medieredaktør
Del artiklen på:
Søs var en af de killinger, der blev reddet denne sommer

Tak til sommervennerne

En stor tak til alle sommervennerne, der har været med til at redde killingernes liv. Uden jeres hjælp kunne vi ikke hjælpe tusindvis af killinger hver eneste sommer. 

På en campingplads i Nordjylland stod en forladt papkasse, der var lukket grundigt til med tape. En opmærksom borger undrede sig over papkassen, der ikke hørte hjemme på campingpladsen, og besluttede sig for at tjekke indholdet. Inde i kassen sad lille Søs. En killing på bare fire uger, som var alt for lille til at kunne overleve alene, men som var blevet efterladt til sin egen skæbne i den lukkede kasse. 

Sommervennerne gør en sommer til forskel 

Sommeren er højsæson for svigtede katte og killinger, og i juli var der 1.400 killinger på Dyrenes Beskyttelses internater eller i plejefamilier. Det er dobbelt så mange killinger som samme tid sidste år. Killingerne har ofte fået en skæv start på livet og har derfor brug for dyrlægehjælp, mad og kærlige hænder.

Heldigvis er mange klar til at hjælpe, og 7.680 danskere er skredet til handling og har meldt sig som sommervenner for at give killingerne en ny chance i livet. De gavmilde sommervenner har på den måde hjulpet killinger med at blive vaccineret, neutraliseret, chippet og øretatoveret, ligesom de har fået dyrlægetjek og behandlinger. Alt sammen nødvendigt, for at killingerne kan komme videre ud i livet og få en ny familie. En del af killingerne har desuden behov for at blive flasket op og passet af kærlige plejefamilier, indtil de fylder 12 uger. Sommervennerne har endnu en gang været med til at gøre en sommer til forskel for killingerne.


Fundet i tide

Søs blev heldigvis fundet i tide. Men det var i sidste øjeblik. Hun havde siddet indespærret i kassen i flere dage i sin egen afføring og var både skræmt, udmattet og sulten. Den årvågne borger, der fandt hende, skyndte sig til Nordjyllands Internat. På Nordjyllands Internat fik Søs noget at spise, og hun var så sulten, at hun forsøgte at spise madskålen. For at give Søs en bedre start på livet kom hun straks ud i en plejefamilie, hvor hun bor, indtil hun fylder 12 uger. Efter tiden hos plejefamilien skal Søs adopteres af en familie. Søs var en af mange, som sommervennerne var med til at redde denne sommer