Svanefamilie

Svanefamilie i fatalt møde med Letbanen

En svanefamilie blev påkørt af den århusianske letbane, da de forsøgte at krydse letbanens spor på deres aftentur. Flere lokale overværede hændelsen og ringede straks 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral.

Skrevet af:
Stine Fredberg

En svanefamilie havde begivet sig væk fra vante omgivelser, da svaneparret og deres syv svaneunger gik en aftentur i den århusianske forstad Skødstrup.

Efter at have vandret tværs gennem den lille jernbaneby var svanefamilien nødt til at krydse en letbaneovergang. 

Men her gik det helt galt. Netop som den lille familie var nået ud i krydset kom letbanen og det resulterede i, at den ene af svanerne blev påkørt.

De lokale til undsætning

Påkørslen blev overværet af flere lokale, der alle ventede ved letbaneovergangen. De opmærksomme personer trådte straks til og forsøgte at stoppe både svanefamilien og letbanen, men begge dele uden held. 

- Jeg blev kaldt ud til Skødstrup, da en af de lokale havde ringet 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral efter, at en svanefamilie var kommet i karambolage med letbanen. Den ene af svanerne og tre af de små unger blev nødaflivet på stedet. De var så ilde redt efter sammenstødet, at de ikke stod til at redde, fortæller Rolf Nordentoft, internatleder og frivillig dyreredder ved Dyrenes Beskyttelse Århus. 

Genudsat i smukke omgivelser

Det var lykkedes de lokale at få ledt den overlevende svane og svaneunger i sikkerhed i en have. Her ankom Rolf Nordentoft og tilså svanerne, der efter omstændighederne alle havde det godt. Sammen med en kollega kørte han dem til Egå Engsø, hvor de blev genudsat. 

- Det har uden tvivl været voldsomt for svanefamilien, men de overlevende svaner skal nok komme til at trives ved Egå Engsø. Her bor der nemlig masser af andre svaner, afslutter Rolf Nordentoft.