Artikel, 22. juni 2022

Tjek kontaktoplysningerne på dit kæledyr før ferien

Sommeren står for døren, hvilket for mange betyder ferie. Skal kæledyret med på familiens rejse, anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at man tjekker, om informationen på dyrets chipnummer er korrekt, så hunden eller katten kan komme hjem, hvis det skulle komme på afveje.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Øretatovering

Mange dyreejere nyder at have deres firbenede venner med sig på de årlige sommerferier, og heldigvis kan mange typer af ferier kombineres med kæledyr, uden problemer. Det er dog vigtigt at planlægge ferien grundigt, så man som hunde eller katteejer er godt forberedt.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til, at man går ind og tjekker oplysningerne, der er registreret på dyrets chipnummer, inden man rejser afsted. På den måde er man sikker på, at man som ejer kan findes igen, hvis uheldet skulle være ude og kæledyret løber væk.

Sikkerhed for dyr og ejer

Skulle det utænkelige ske, og hunden eller katten bliver væk på ferien, vil det være chippens oplysninger, der kan bringe kæledyret tilbage til sin ejer igen.

- Selvom hunde og katte har en ide om, hvor de bor henne, når de er derhjemme, så har de ingen chance for at finde tilbage til hytten, campingvognen eller sommerhuset, når man har taget dem med på ferie. Det er derfor enormt vigtigt at tjekke, at alle oplysninger er korrekte, så myndighederne i det gældende land kan scanne dyret og kontakte ejer, hvis det bliver fundet, understreger Jens Jokumsen, familiedyrchef ved Dyrenes Beskyttelse.

Hvis man har hund, kan man tjekke oplysningerne på Dansk Hunderegisters hjemmeside, men hvis man har kat, er der flere muligheder. Enten kan den være registreret i Det Danske Katteregister eller i Dansk Katteregister. Da det ikke er lovpligtigt at mærke og registrere sin kat, er det op til dyrlægen, hvor katten registreres henne, efter den er blevet chipmærket.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at mærke og registrere sin kat, hvis man ønsker at tage den med på ferie eller generelt, hvis man ikke vil risikere at miste den.

Mange umærkede dyr kan ikke finde hjem

Dyrenes Beskyttelse modtager hvert år mange katte, men også enkelte hunde, som er blevet væk hjemmefra, men som ikke er registreret korrekt eller slet ikke chipmærket. Det gør det nærmest umuligt at finde ejeren igen.

- Vores internater får særligt mange katte ind, som ikke er mærket og registreret, men som tydeligt har en ejer. Her forsøger vi altid at fremlyse dem, men det er sjældent, at vi kan finde deres hjem, når de ikke er mærket. Det vil kun være sværere på en ferie i udlandet, men også på ferie i en anden del af Danmark, vil det kunne være svært at finde dyrets ejer. Derfor opfordrer vi virkelig til, at man sikrer sig, at dyrets registreringsoplysninger er korrekte, inden ferien starter, afslutter Jens Jokumsen.