Hunløve

Traumatiserede løver: Turde ikke spise efter redning

De tre hunløver, der har fået nyt hjem i Knuthenborg Safaripark, var udsultede og sky, da de kom til Polen fra Ukraine

Skrevet af:
Søren Krogsgaard
De havde ikke klaret den meget længere under de forhold
- Eva Zgrabczyńska, forsker og direktør i Poznan Zoo

Hunløverne Simba, Ploy og Vee var præget af deres oplevelser, da de blev reddet fra en privat dyrepark i den krigshærgede Kharkiv-region i august. Da de tre løver ankom til Poznan Zoo i Polen, var de i dårlig stand, pressede og traumatiserede. To uger uden mad og drikke, krigsoplevelser havde sat sine spor. Løverne var tynde og meget sky, fortæller Eva Zgrabczyńska, forsker og direktør i Poznan Zoo.

- De var bange for høje og pludselige lyde og for alt slags udstyr som telefoner, kameraer og dyrlægeudstyr, siger hun til Dyrenes Beskyttelse.

Selvom løverne blev tilbudt mad med det samme, så tog det dyrepasserne tre dage at vinde tilstrækkeligt af deres tillid til, at de ville lade sig fodre. Eva Zgrabczyńska vurderer, at løverne blev reddet i sidste øjeblik.

- De havde ikke klaret den meget længere under de forhold, de levede under, og som har sat deres præg på de prægtige dyr, siger hun

Levede ikke under optimale forhold

Meget tyder på, at løverne heller ikke blevet fodret og plejet ordentligt, før bomberne begyndte af falde omkring dyreparken. Særligt en af af løverne har således meget dårlige tænder grundet længere tids fejlernæring. Af løvernes dyrepas fremgår det også, at de er fra 2019/2020, men de ser yngre ud, hvilket også kan skyldes længere perioder med for lidt og for dårlig føde. Det gælder også særligt den ene af løverne. 

Handel med og hold af vilde dyr er meget ureguleret i Ukraine, hvorfor der er mange små  private dyreparker og mange større vilde dyr i private hjem. Det estimeres, at der lige nu er omkring 200 store kattedyr og cirka 400 bjørne, der stadig er i landet og har brug for at blive reddet.

LÆS MERE OM LØVERNE OG STØT HER

Samarbejde sikrer nye hjem til vilde dyr

Løverne fra Ukraine har fået et nyt hjem som en del af et fast samarbejde mellem Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse. Samarbejdet startede med et brag i 2020, hvor Danmarks sidste vilde cirkusdyr, elefanterne Djungla, Lara, Jenny og Ramboline, flyttede ind på Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark. I 2021 begyndte den tidligere cirkustigre Keni sit godt otium som den første beboer i Europas største tigerskov