Sigurd

Udsultet hund i behandling i Nordjylland

En hund på et år er flyttet ind på Nordjyllands dyreinternat. Hunden er ekstremt undervægtig og har i lang tid ikke fået nok eller korrekt foder. Den er nu i behandling og skal langsomt komme sig, før den kan få nyt hjem.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Hunden Sigurd vejede bare 11,4 kilo, da han ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. En hund i hans størrelse burde veje omkring 20 kilo, så han var svært undervægtig og havde akut brug for hjælp.

Sigurd kom fra et hjem, hvor der ikke var hverken økonomisk eller mentalt overskud til at passe ham. Han havde i lang tid ikke fået nok foder, og når han fik foder, var det ikke det rigtige for så ung en hund. Heldigvis blev en kvinde opmærksom på den tynde hund og ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, som straks sendte en kredsformand ud for at tjekke op på situationen.

Heldigvis ville ejeren det bedste for Sigurd. Det blev derfor aftalt, at han flyttede ind på dyreinternatet i Nordjylland, hvor han kunne få hjælp til at tage på og få et normalt forhold til mad igen.

Tekstil i afføringen

På Nordjyllands Internat skulle Sigurd som det første igennem et grundigt dyrlægetjek. Her blev der undersøgt, om han havde taget skade af den manglende fodring eller havde andre alvorlige helbredsmæssige skavanker, der krævede behandling. Heldigvis var han, ud over hans vægt, i god stand.

- Sigurd var ekstremt tynd, da han ankom, og han havde et helt forskruet forhold til mad. Vi kunne ikke give ham en godbid uden, at han var ved at spise hele vores hånd, og så opdagede vi efter den første nat, at hans afføring var næsten rent tekstil. Det tyder lidt på, at han har spist alt, hvad han har kunnet finde, i dette tilfælde tæpper, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.

Striks foderplan og plejefamilie 

I samarbejde med dyrlægen er der blevet udarbejdet en striks foderplan, som Sigurd skal følge de næste uger. Han bliver fodret seks gange om dagen, 42 gram ad gangen. På den måde kan hans mave vænne sig langsomt til at få mad igen, og det kommer ikke til at gøre mere skade end gavn.

- Det kan være en lang proces at fodre en hund op igen, særligt når de er så tynde som Sigurd. Vi tager derfor ingen chancer og går helt langsomt frem, siger Karina Fisker.

De næste uger skal Sigurd bo ved en kærlig plejefamilie, hvor han langsomt vænnes af med at spise tekstil, men får nok mad i stedet, og hvor han generelt skal vænne sig til at bo i en familie. Selvom Sigurd ikke er skræmt eller nervøs, har han ikke prøvet meget i sit korte liv, så det meste er helt nyt for ham.

- Heldigvis fejler Sigurds sind ikke noget. Og det er tydeligt, at han har været vant til at være i hænder og være sammen med mennesker. Han er en sød og kærlig hund og hverken usikker eller nervøs. Det er et godt tegn, siger Karina Fisker.