Elefanterne i deres nye staldanlæg

Unik mulighed: Træd indenfor i elefanternes hjem i efterårsferien

I uge 42 sætter Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark fokus på elefanter, når de holder Elefantastisk Efterårsferie. Her bliver det for første gang muligt for danskerne at komme helt tæt på parkens fire kæmper, da man blandt andet kan komme på besøg i elefantstalden og gå på oplevelse på Europas største elefantslette.

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

De fire pensionerede cirkuselefanter har siden starten af juni gået sammen i det hele 14 hektar store, moderne anlæg i Knuthenborg Safaripark. Elefanterne har nu haft god tid til at vænne sig til hinanden og deres nye hjem, og derfor inviterer Knuthenborg Safaripark i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse danskerne til at komme og opleve stalden, sletten og elefanterne helt tæt på.

- Danskerne har været med næsten lige fra begyndelsen. Vi ønsker derfor at give dem mulighed for at komme helt tæt på og besøge elefantstalden, som ellers kun er åben for dyrepasserne, gå en tur i elefanternes fodspor på den enorme slette og smage på elefanternes lækre bæredygtige livretter. Vi er rigtig spændte på at byde parkens gæster velkommen og lade dem blive endnu klogere på elefanternes liv, fortæller Camilla Haxgart, kommunikationschef Knuthenborg Safaripark

Samtidig med at besøgende kan få eksklusivt adgang til elefantstalden, støtter de også et nyt projekt, som Dyrenes Beskyttelse er ved at starte op, nemlig bedre vilkår og velfærd for elefanter i Myanmar. En del af Myanmars ca. 6000 tæmmede elefanter har ikke adgang til kvalificeret dyrlægehjælp. Derfor har Dyrenes Beskyttelse netop startet et nyt projekt omkring driften af mobile elefantklinikker, som tilbyder gratis dyrlægehjælp til de syge eller tilskadekomne elefanter i Myanmar.

Elefantastiske oplevelser i efterårsferien

I uge 42 er der en række eksklusive arrangementer i Knuthenborg Safaripark. Du kan blandt andet opleve:

Gå i elefanternes fodspor

  • Gå på oplevelse på elefantsletten, når der helt eksklusivt åbnes for at besøgende kan gå tur på den store savanne. Om efteråret lukkes elefanterne ind i stalden klokken 14, så alle kan få oplevelsen af at gå tur på det store område.

Besøg elefantstalden

  • Kom på besøg i elefantstalden og oplev elefanternes i deres hjem. Pga. COVID-19 skal man booke en billet ved Dyrenes Beskyttelse.

Smag på elefanternes livretter

  • Området omkring elefantsletten omdannes til bæredygtigt Food Court. Her kan gæsterne smage på alle elefanternes livretter.

Læs meget mere om de forskellige arrangementer her.