Dozer og Regnar. De to hvalpe skal nu opereres for kraftigt overbid. Dyrenes Beskyttelse i Aarhus er nu klar med hjælp.
Usædvanlig sag fra dyreinternat: To hundehvalpe skal opereres for voldsomt overbid

Usædvanlig sag fra Dyrenes Beskyttelse i Aarhus: To hundehvalpe skal opereres for voldsomt overbid

De to hvalpe Ragner og Dozer skal i denne uge på operationsbordet, fordi deres hjørnetænder stikker op i overmunden, hvilket medfører stærke smerter. Dyrenes Beskyttelse er klar med hjælp.

Skrevet af:
Jacob Lybek

Det lyder usædvanligt, men den er skam god nok. I slutningen af ugen skal de to hundehvalpe Ragner og Dozer, der begge er ca. otte uger gamle, en tur på operationsbordet hos Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus på grund af overbid.

”Det er bestemt ikke hverdagskost hos os. Typisk tager vi os mere af dyr i akut nød, dyreværnssager og efterladte kæledyr. Så det er da noget usædvanligt. Jeg har ikke heller hørt om andre tilsvarende sager i Dyrenes Beskyttelse”, fortæller Rolf Nordentoft, som er internatleder hos Dyrenes Beskyttelse Århus. 

Det er hjørnetænderne, den er gal med hos de to hvalpe, der begge er hanner. Problemet er, at hjørnetænderne i undermunden stikker op i ganen, hvilket kan medføre meget kraftige smerter.

”For hvalpen Dozer gælder det begge hjørnetænder, mens det for Regnars vedkommende kun er den ene hjørnetand, ” uddyber Rolf Nordentoft.

Normalt det ikke nødvendigt at behandle overbid hos hunde, men i nogle tilfælde kan det – som det gælder for Dozer og Regnar – give store problemer.

”Vores dyrlæge har undersøgt de to hvalpe, som begge har et markant overbid. Dyrlægen vurderer dog, at de med en operation har gode muligheder for at få et godt og sundt liv med trivsel”, forklarer Rolf Nordentoft.

Operationen består konkret i at trække de problematiske hjørnetænder ud, hvilket er en kompliceret proces. De tænder, som skal trækkes ud, er mælketænder. Og når der om ca. seks måneders tid vil være vokset nye, blivende tænder ud, skal Dozer og Regnar til et opfølgende tjek hos Dyrenes Beskyttelse.

”Til den tid skal det vurderes, om der skal foretages en yderligere, opfølgende operation”, oplyser Rolf Nordentoft.